Zapiekanka z kremem grzybowym

Zapiekanka z kremem grzybowym
Przepis na Zapiekankę z kremem grzybowym można przygotować w około 40 minut. Za 3,79 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1079 kalorii, 48 g białka i 55 g tłuszczu. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Mieszanka oliwy z oliwek, gałki muszkatołowej, pieczarek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 72% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kremowa zapiekanka z kurczakiem i grzybami z rozmarynem i kwaśną śmietaną, Latkes z borowikami z sałatką z grzybów i szczypiorkiem „Krem” oraz Zupa krem z grzybów Balthazars, krem Sans.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron jajeczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Wytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej BulionuWytrawne Białe Wino, Przyjrzyj Się Mu Lub Dodaj Więcej Bulionu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
2
Podgrzej średni garnek do sosu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy1/2 Funta świeżych, Mieszanych Grzybów Leśnych, Shitake, Ostryg, Kłosów, Według Uznania, Przyciętych łodyg I Pokrojonych W Cienkie Plasterki Kapeluszy
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, około 1 łyżkę stołową i 2 łyżki masła. Gdy masło się rozpuści, dodaj posiekane pieczarki i gotuj 5 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszyświeże Mieszane Grzyby Leśne, Shitake, Ostryga, Kłos, Według Uznania, Przycięte łodygi I Cienkie Plasterki Kapeluszy
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
świeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekanyświeży Tymianek, 4 Gałązki, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej1/8 łyżeczki Gałki Muszkatołowej, świeżo Startej Lub Zmielonej
4
Posypać kilkoma łyżkami mąki i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szwajcarski Ser EmmentalerSzwajcarski Ser Emmentaler
5
Wymieszaj bulion z kurczaka i doprowadź do powstania bąbelków, a następnie dodaj pełne mleko lub śmietanę. Zmniejsz ogień do małego i delikatnie gotuj na wolnym ogniu. Sos doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego3/4 Funta Sera Gruyere Lub Szwajcarskiego Emmentalera, Posiekanego
Ser Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, StartySer Gruyere Lub Szwajcarski Emmentaler, Starty
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, następnie szalotki i grzyby. Gotuj grzyby 8 minut, aż będą miękkie. Dopraw tymiankiem, solą i pieprzem, a następnie zglaśnij patelnię 1/3 szklanki wytrawnego białego wina lub odrobiną bulionu. Zmniejsz ogień do średniego i poczekaj, aż płyn się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Wytrawne Białe WinoWytrawne Białe Wino
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Rozgrzej brojler do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
9
Podczas gdy grzyby się gotują, wrzuć makaron jajeczny do wody, osol wodę i ugotuj makaron al dente, ugryzając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Odcedź makaron i wróć do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodaj sos do garnka i wrzuć makaron, aby pokrył się sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Naczynie żaroodporne posmaruj miękkim masłem, następnie przełóż krem z makaronu grzybowego do naczynia żaroodpornego i posyp ragout z grzybów leśnych oraz tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
13
Umieścić zapiekankę pod brojlerem, roztopić i bąbelkować ser, aż brzegi się zrumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
14
Udekoruj szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Składniki

2(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasłoMasło12button mushrooms, brushed off with damp towel and choppedbutton mushrooms, brushed off with damp towel and chopped12button mushrooms, brushed off with damp towel and choppedbutton mushrooms, brushed off with damp towel and chopped2406 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku3(zima)chives, 12 to 15 blades, choppedchives, 12 to 15 blades, chopped806 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidry white wine, eyeball it or, more stockdry white wine, eyeball it or, more stock2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna227Orzechy dowolne (posiekane)fresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly slicedfresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly sliced227Orzechy dowolne (posiekane)fresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly slicedfresh mixed wild mushrooms, shitakes, oyster, woodear, your pick, stems trimmed and caps thinly sliced1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)fresh thyme, 4 sprigs, finely choppedfresh thyme, 4 sprigs, finely chopped0(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa, świeżo Starta lub zmielonagałka muszkatołowa, świeżo Starta lub zmielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelnioliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelni2(zima)oliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelnioliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelni2czapki z grzybów portobello, połówki i cienko pokrojoneczapki z grzybów portobello, połówki i cienko pokrojone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1szalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona340Orzechy dowolne (posiekane)Gruyere or Swiss Emmentaler cheese, shreddedGruyere or Swiss Emmentaler cheese, shredded2446 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko pełne lub śmietanamleko pełne lub śmietana454Orzechy dowolne (posiekane)makaron jajeczny extra-widemakaron jajeczny extra-wide
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn