Zapiekanka z kopru włoskiego i czarnej oliwy
Zapiekanka z kopru włoskiego i czarnych oliwek wymaga mniej więcej 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 83 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Mieszanka pulchne Cebulki kopru włoskiego, kawałek masła, karton podwójny krem, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowany koper włoski z sosem z czarnych oliwek, Sałata Mieszana, Koper Włoski I Sałatka Pomarańczowa Z Winegretem Z Czarnych Oliwek, oraz Sałatka z kopru włoskiego i oliwek - - - Insalata di Finocchio Ed Olive.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C/Gaz 7 / wentylator 200C. zagotuj duży rondel z wodą.
W międzyczasie przycinaj korzenie z każdej Cebulki kopru włoskiego, Usuń pierwszy liść, a następnie przycinaj więcej korzeni i usuwaj więcej liści, aż do rdzenia.
Odetnij i wyrzuć (lub zachowaj dla zapasu) wszystkie zielone łodygi i grube zewnętrzne liście. Krojenie wzdłuż ziarna liści, pokroić je na kawałki wielkości płatka tulipana.
Koper włożyć do wrzącej wody, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć pokrywkę i gotować przez 5 minut, aby zblanszować koper włoski, a następnie dokładnie odcedzić.
Lekko posmarować dużą (ok. 25cm średnicy) zapiekankę lub inne naczynie żaroodporne.
Rozłóż połowę kopru włoskiego na dnie naczynia i równomiernie posypać połową oliwek. Przykryć pozostałym koprem włoskim i oliwkami i dobrze doprawić.
Wlać śmietanę, a następnie posypać grubą warstwą sera na wierzchu.
Zapiekać na środkowej półce piekarnika przez około 20 minut lub do momentu, aż krem będzie bulgotał, wierzch lekko złocony, a koper włoski miękki. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut przed podaniem.