Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z głową lwa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 584 kalorie, 29g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pieprzu, średnio wytrawnego sherry, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Klopsiki z głową lwa, Klopsiki z głową lwa, oraz Klopsiki z głową lwa.
Instrukcje
1
Grzyby zalać wrzątkiem (2 szklanki) w misce i odstawić na 30 minut, następnie wycisnąć nadmiar wody z grzybów i zarezerwować 1 szklankę płynu do namaczania grzybów (wyrzucić resztę lub rezerwy do innego użycia). Wyrzucić łodygi grzybów i pokroić czapki w bardzo cienkie plasterki.
W międzyczasie wymieszaj wieprzowinę, szalotki, kasztany wodne, wino ryżowe, olej sezamowy, cukier, 1 łyżkę imbiru, 1 łyżkę sosu sojowego i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce rękami. Zbierz razem mieszankę wieprzową i rzuć na dno lub bok miski 5 lub 6 razy, aby uzyskać twardą konsystencję, a następnie schłodzić, przykryć, aż będzie gotowy do użycia.
Usuń i zarezerwuj 4 duże liście kapusty. Połowę głowy kapusty wzdłuż, a następnie wyciąć i wyrzucić rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
4
Pokrój połówki kapusty w poprzek na kawałki o szerokości 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
5
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast. Zawirować 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, aby pokryć dno i boki woka, następnie smażyć grzyby, połowę kapusty i pozostałą łyżkę imbiru, aż kapusta zacznie więdnąć, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Grzyby
Kapusta
Imbir
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodaj pozostałą kapustę i 3/4 łyżeczki soli i smaż, aż cała kapusta zacznie więdnąć, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Sól
7
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania (1 szklanka) i kontynuuj smażenie, aż kapusta zwiędnie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
8
Przenieść mieszaninę do glinianego garnka 4-quart lub ciężkiego garnka 4-do 5-quart, układając równomiernie na dnie. Wytrzyj wok czystymi ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Garnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Wymieszać skrobię kukurydzianą, pieprz i pozostałą łyżkę sosu sojowego w małej misce, aż będzie gładka.
Podzielić mieszaninę wieprzową na ćwiartki, a następnie pokryć ręce mieszaniną skrobi kukurydzianej. Uformuj 4 duże klopsiki, przenosząc każdą z nich na duży talerz, a następnie pokrywając dłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Klopsiki
Wieprzowina
11
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast, a następnie wlać pozostały olej arachidowy (wystarczająco, aby zmierzyć skąpe 1/4 cala w woku). Zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego i delikatnie ułóż klopsiki w woku. Smażyć klopsiki, obracając delikatnie szczypcami lub łyżką szczelinową, aż będą miały głęboki złoty kolor ze wszystkich stron, w sumie około 5 minut (jeśli klopsiki przykleją się do woka, dodaj więcej oleju).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Klopsiki
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Szczypce
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Przełóż łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie ułóż na kapuście w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Garnek
13
Dodaj bulion, a następnie przykryj klopsiki całkowicie zarezerwowanymi 4 liśćmi kapusty. Doprowadzić płyn tylko do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, przykryty, 1 godzinę. (Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że płyn nie gotuje się energicznie.) Doprawić bulion solą, a następnie przesunąć duże liście kapusty wokół garnka, aby przypominały grzywę lwa.
* Mieszankę wieprzową można schłodzić do 1 dnia.* Kapustę można kroić 1 dzień wcześniej, a następnie schładzać, owijać w zwilżone ręczniki papierowe, w szczelnie zamkniętych dużych plastikowych woreczkach (przed uszczelnieniem wycisnąć nadmiar powietrza).