Zapiekanka z głową lwa

Zapiekanka z głową lwa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z głową lwa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 584 kalorie, 29g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pieprzu, średnio wytrawnego sherry, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Klopsiki z głową lwa, Klopsiki z głową lwa, oraz Klopsiki z głową lwa.

Instrukcje

1
Grzyby zalać wrzątkiem (2 szklanki) w misce i odstawić na 30 minut, następnie wycisnąć nadmiar wody z grzybów i zarezerwować 1 szklankę płynu do namaczania grzybów (wyrzucić resztę lub rezerwy do innego użycia). Wyrzucić łodygi grzybów i pokroić czapki w bardzo cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie wymieszaj wieprzowinę, szalotki, kasztany wodne, wino ryżowe, olej sezamowy, cukier, 1 łyżkę imbiru, 1 łyżkę sosu sojowego i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce rękami. Zbierz razem mieszankę wieprzową i rzuć na dno lub bok miski 5 lub 6 razy, aby uzyskać twardą konsystencję, a następnie schłodzić, przykryć, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany WodneKasztany Wodne
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Wino RyżoweWino Ryżowe
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
CukierCukier
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Usuń i zarezerwuj 4 duże liście kapusty. Połowę głowy kapusty wzdłuż, a następnie wyciąć i wyrzucić rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
4
Pokrój połówki kapusty w poprzek na kawałki o szerokości 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
5
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast. Zawirować 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych, aby pokryć dno i boki woka, następnie smażyć grzyby, połowę kapusty i pozostałą łyżkę imbiru, aż kapusta zacznie więdnąć, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
GrzybyGrzyby
KapustaKapusta
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodaj pozostałą kapustę i 3/4 łyżeczki soli i smaż, aż cała kapusta zacznie więdnąć, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
SólSól
7
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania (1 szklanka) i kontynuuj smażenie, aż kapusta zwiędnie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
8
Przenieść mieszaninę do glinianego garnka 4-quart lub ciężkiego garnka 4-do 5-quart, układając równomiernie na dnie. Wytrzyj wok czystymi ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Wymieszać skrobię kukurydzianą, pieprz i pozostałą łyżkę sosu sojowego w małej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Podzielić mieszaninę wieprzową na ćwiartki, a następnie pokryć ręce mieszaniną skrobi kukurydzianej. Uformuj 4 duże klopsiki, przenosząc każdą z nich na duży talerz, a następnie pokrywając dłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
KlopsikiKlopsiki
WieprzowinaWieprzowina
11
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast, a następnie wlać pozostały olej arachidowy (wystarczająco, aby zmierzyć skąpe 1/4 cala w woku). Zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego i delikatnie ułóż klopsiki w woku. Smażyć klopsiki, obracając delikatnie szczypcami lub łyżką szczelinową, aż będą miały głęboki złoty kolor ze wszystkich stron, w sumie około 5 minut (jeśli klopsiki przykleją się do woka, dodaj więcej oleju).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
KlopsikiKlopsiki
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Przełóż łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie ułóż na kapuście w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
13
Dodaj bulion, a następnie przykryj klopsiki całkowicie zarezerwowanymi 4 liśćmi kapusty. Doprowadzić płyn tylko do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, przykryty, 1 godzinę. (Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że płyn nie gotuje się energicznie.) Doprawić bulion solą, a następnie przesunąć duże liście kapusty wokół garnka, aby przypominały grzywę lwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
KapustaKapusta
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Podawać w pojedynczych płytkich miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
* Mieszankę wieprzową można schłodzić do 1 dnia.* Kapustę można kroić 1 dzień wcześniej, a następnie schładzać, owijać w zwilżone ręczniki papierowe, w szczelnie zamkniętych dużych plastikowych woreczkach (przed uszczelnieniem wycisnąć nadmiar powietrza).
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn