Zapiekanka Z Buraków I Fety Ze Świeżą Miętą
Pieczone buraki i Feta zapiekana ze świeżą miętą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 864 kalorii, 15g białka, oraz 86 g tłuszczu. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz ząbek czosnku, masło, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 minuty. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka z buraków i fety ze świeżą miętą, Sałatka z buraków z fetą, pomarańczą i miętą, oraz Kuskus Tabbouleh ze świeżą miętą i fetą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Buraki umieścić w małym naczyniu do pieczenia.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąć głębokość 1/4 cala.
Posypać lekko solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią.
Piec do miękkości buraków, około 50 minut. Odkryć ostrożnie (steam zostanie zwolniony) i cool. Buraki obrać; pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Kryj się i wyluzuj. Rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś śmietanę, gałązki mięty i czosnek, aby zagotować w ciężkim małym rondlu.
Zdjąć z ognia, przykryć, i niech strome 15 minut. Tymczasem lekko masło 1 1/2-quart zapiekanka lub inne płytkie naczynie do pieczenia. Pokrojone buraki układamy w równe warstwy w naczyniu, posypując każdą warstwą lekko solą. Mieszankę śmietanową przecedzić na buraki w naczyniu.
Piec, aż krem bulgotanie na brzegach i feta jest rumiane w miejscach, o 20 protokół.
Posypać pieprzem i posiekaną miętą.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.