Zapiekanka z bakłażana i pomidora
Zapiekanka z bakłażana i pomidora to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka oregano, sól, japoński bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pomidorowa Zapiekanka Z Bakłażana, Zapiekanka z bakłażana i pomidora, oraz Zapiekanka z pomidorów i bakłażanów.
Instrukcje
Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Plastry pokroić sprayem do gotowania; posypać solą.
Piec w 375 przez 16 minut, obracając bakłażana po 8 minutach.
Połącz ser, oregano, pieprz i czosnek w misce.
Ułóż połowę plasterków bakłażana w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania. Ułóż połowę plastrów pomidora na plastrach bakłażana. Wierzch z połową plasterków cukinii; posypać połową masy serowej. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami bakłażana, plastrami pomidora, plastrami cukinii i mieszaniną sera.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 375 przez 1 godzinę. Odkryć i piec dodatkowe 10 minut lub aż warzywa są miękkie i ser jest złoty brąz.