Zapiekanka wegetariańska
Wegetariańska zapiekanka może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 183 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 666 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka soczewicy, tymianku, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zapiekanka Wegetariańska, Wegetariańska Zapiekanka Burrito, oraz Wegetariańska Zapiekanka Enchilada.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy lub oleju rzepakowego w dużej, ciężkiej patelni.
Dodaj 1 drobno posiekaną cebulę i gotować delikatnie przez 5 10 min, aż zmięknie.
Dodaj 3 pokrojone ząbki czosnku, 1 łyżeczkę wędzonej papryki, łyżeczkę mielonego kminku, 1 łyżkę suszonego tymianku, 3 pokrojone w plasterki marchewki, 2 drobno pokrojone paluszki selera, 1 posiekaną czerwoną paprykę i 1 posiekaną żółtą paprykę i gotuj przez 5 minut.
Dodaj dwie puszki pomidorów 400 g, 250 ml wywaru warzywnego (z 1 garnka), 2 grubo pokrojone cukinie i 2 gałązki świeżego tymianku i gotuj przez 20-25 minut.
Wyjmij gałązki tymianku. Wymieszać 250 g ugotowanej soczewicy i ugotować na wolnym ogniu.
Podawać z dzikim i białym ryżem basmati, zacierem lub komosą ryżową.