Zapiekanka meksykańska z indykiem, grzybami i kukurydzą
Zapiekanka meksykańska z indykiem, grzybami i kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 949 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz monterey jack, paprykę poblano, ser manchego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Kukurydziana, Meksykańska Zapiekanka Kukurydziana, oraz Meksykańska zapiekanka z chlebem kukurydzianym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do sosu: w blenderze lub robocie kuchennym połączyć paprykę z wywarem, czosnkiem, cebulą, kolendrą i odrobiną soli i pieprzu, a następnie puree. W rondlu na średnim ogniu roztopić masło, następnie ubić mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kolendra
Papryka
Masło
Czosnek
Cebula
Mąka Uniwersalna
SOS
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Garnek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Trzepaczka
3
Dodać mleko i śmietanę i trochę podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Mleko
4
Dodać puree poblano i dusić zagęścić i gotować sos, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Poblano
SOS
1
Rozgrzać EVOO na dużej patelni na średnim ogniu; dodać masło i stopić w oleju. Pieczarki brązowe, około 10 minut. Następnie dodać kukurydzę i szalotki, i gotować lekko brązowy kukurydzę i zmiękczyć szalotki, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
Masło
Kukurydza
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać indyka, bulion i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Stado
3
Char tortille nad otwartym płomieniem na palniku gazowym, lub w suchej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Pół indyka, pieczarki i kukurydzę układamy w naczyniu zapiekanym, a pół sosem, serem i warstwą 3 tortilli. Tortille Top z pozostałym indykiem, pieczarkami i kukurydzą, tortille, sosem i serem. Ostudzić i przechowywać do posiłku make-ahead, lub piec do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Ser
Cała Turcja
SOS
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Piekarnik
5
Piec w temperaturze 400 stopni F od temperatury pokojowej do ogrzania i brązowy i bąbelkowy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.