Zapiekanka mamy

Zapiekanka mamy
Przepis na Zapiekankę Mamy można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Za 1,22 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 11 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 342 kalorie. 34 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sos pomidorowy, cebulę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka z kurczakiem prawie jak mama, Zapiekanka z dynią mamy i Zapiekanka z ryżem mamy.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mocna Herbata Parzona, SchłodzonaMocna Herbata Parzona, Schłodzona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zarezerwowana Woda Z MakaronemZarezerwowana Woda Z Makaronem
2
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Przekrojone Na Połówki, Bez PestekOliwki Przekrojone Na Połówki, Bez Pestek
3
Na dużej patelni, na średnim ogniu, usmaż hamburgera, cebulę i czosnek; dodać sos pomidorowy i dusić kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Funt Linguini, Ugotowany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Posiekanych, Obranych Ze Skórki Pomidorów śliwkowych1 Szklanka Posiekanych, Obranych Ze Skórki Pomidorów śliwkowych
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowe) Chłodzone, Wstępnie Zwinięte Ciasto(9-calowe) Chłodzone, Wstępnie Zwinięte Ciasto
4
W małej misce połącz serek śmietankowy, śmietanę i zieloną cebulę; Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki I Posiekane Pistacje OpcjonalnieMandarynki I Posiekane Pistacje Opcjonalnie
Szklanka Posiekanego, Bardzo Ostrego Sera CheddarSzklanka Posiekanego, Bardzo Ostrego Sera Cheddar
O Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W PlasterkiO Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Budyń I Nadzienie Do Ciast O Smaku Galaretki O Smaku WaniliowymBudyń I Nadzienie Do Ciast O Smaku Galaretki O Smaku Waniliowym
6
W lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali rozłóż na dnie 1/4 szklanki mieszanki mięsnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Posiekanych Pimientos1 Do 2 łyżek Posiekanych Pimientos
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie ANIOŁ PIEKARA PŁATEK Kokosowy, DzielonyOpakowanie ANIOŁ PIEKARA PŁATEK Kokosowy, Dzielony
7
Ułóż warstwę makaronu jajecznego, mieszaniny serka śmietankowego i sosu mięsnego. Powtarzaj warstwy kończąc na sosie mięsnym; posyp serem Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
Mandarynki I Posiekane Pistacje OpcjonalnieMandarynki I Posiekane Pistacje Opcjonalnie
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
(rezerwowe Chipotle)(rezerwowe Chipotle)
MięsoMięso
8
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 45 minut lub do momentu, aż zaczną się pienić; podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Budyń I Nadzienie Do Ciast O Smaku Galaretki O Smaku WaniliowymBudyń I Nadzienie Do Ciast O Smaku Galaretki O Smaku Waniliowym
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje11
Ocena Zdrowia6
Magazyn