Zapiekanka mamy
Przepis na Zapiekankę Mamy można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Za 1,22 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 11 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 342 kalorie. 34 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sos pomidorowy, cebulę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka z kurczakiem prawie jak mama, Zapiekanka z dynią mamy i Zapiekanka z ryżem mamy.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
Na dużej patelni, na średnim ogniu, usmaż hamburgera, cebulę i czosnek; dodać sos pomidorowy i dusić kilka minut.
W małej misce połącz serek śmietankowy, śmietanę i zieloną cebulę; Dobrze wymieszać.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali rozłóż na dnie 1/4 szklanki mieszanki mięsnej.
Ułóż warstwę makaronu jajecznego, mieszaniny serka śmietankowego i sosu mięsnego. Powtarzaj warstwy kończąc na sosie mięsnym; posyp serem Cheddar.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 45 minut lub do momentu, aż zaczną się pienić; podawać.