Zapiekanka kukurydziana Hoosier
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Hoosier Corn Casserole. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 274 kalorie , 11 g białka i 15 g tłuszczu każda. Za 1,05 dolara za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, sera cheddar, oleju rzepakowego i szczypiorku. Będzie hitem na Twojej zimowej imprezie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 40% . Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą , kukurydzą, cebulką i kluskami Cotija w bulionie z kukurydzy kokosowej oraz Kremowa zapiekanka kukurydziana .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż zieloną paprykę, cebulę, szczypiorek i rozmaryn na maśle i oleju, aż będą miękkie.
Dodaj kawałki bekonu; gotuj 1 minutę dłużej. Odłożyć na bok.
W dużej misce połącz jajka, śmietanę, śmietanę, mąkę, sól i paprykę. Wymieszaj kukurydzę, 1 szklankę sera i mieszankę zielonego pieprzu, aż się wymieszają.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25 minut.
Posypać pomidorami i pozostałym serem.
Piec 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż ser się roztopi, a nóż włożony blisko środka będzie czysty.