Zapiekanka Jajeczna
Zapiekanka jajeczna może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 30g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz pod ręką pieprz, mąkę, margarynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Z Jajkiem, Śniadaniowe Babeczki Z Jajkiem, oraz Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Delikatnie wyjąć skorupkę z jajek ugotowanych na twardo i pokroić w 1/
W naczyniu do pieczenia posmarowanym margaryną ułożyć wycięte bokiem.
W rondlu roztopić margarynę, dodać mąkę i gotować, mieszając przez 2 do 3 minut.
Dodawać stopniowo pół na pół i mieszać, aż mieszanina zgęstnieje i doprawić przyprawami domowymi.
Dodać suchą musztardę i Gruyere i mieszać do rozpuszczenia.
Na jajka polać sosem i posypać wierzch parmezanem.
Piec przez około 20 do 30 minut, aż bulgotanie i top jest złoty kolor.
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.