Zapiekanka jabłkowo-gruszkowa

Zapiekanka jabłkowo-gruszkowa
Przyprawione jabłko i gruszka ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 807 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, jajko, zmielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka jabłkowo-gruszkowa, SOS Jabłkowo-Gruszkowy, oraz Zapiekane jabłko i gruszka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Mąkę, cukier i sól ubić w średniej misce. 1/4 szklanki masła wcierać palcami w suche składniki, aż do całkowitego wchłonięcia. Następnie wcierać w pozostałym maśle, aż będzie przypominał mąkę kukurydzianą zmieszaną z kawałkami masła wielkości grochu. (Jeśli robi się ciepły i lepki, przechowywać w lodówce do ostygnięcia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Jajko ubić z 3 łyżkami wody, następnie równomiernie rozpuścić na cieście. Lekko wymieszać ciasto razem widelcem. (Ciasto powinno po prostu trzymać się razem, gdy wyciśniesz je razem, z kilkoma suchymi kruchymi kawałkami.) Jeśli ciasto jest naprawdę suche, posyp je końcową łyżką wody. (Aby zrobić ciasto w robocie kuchennym, patrz poniżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Podziel ciasto na pół i owinąć każdą połowę w folię i kształt na dyski. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni. (Ciasto można zamrozić na 2 miesiące. Rozmrozić ciasto w lodówce na noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
Skórkę z cytryny drobno zetrzeć na tarce i odstawić. Obierz, rdzeń, a następnie pokrój zarówno jabłko, jak i gruszkę na 1/2-calowe plastry. Wycisnąć sok z cytryny na owoce, a następnie wrzucić owoce z cukrem, cynamonem, imbirem, solą i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać owoce i gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i soki gotować na wolnym ogniu, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, odkryte, aż owoce zmiękną i soki odparować niektóre, o 10 protokół. Mąkę równomiernie wymieszać z owocami, następnie gotować około minuty więcej, aby lekko zagęścić soki. Wymieszać wanilią i skórką z cytryny; i zdjąć z ognia. (Nadzienie powinno przypominać ciasny kompot.) Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
KompotKompot
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1
Lekko odkurzyć powierzchnię roboczą mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2
Rozwałkuj krążek ciasta na 11-12-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Przenieść ciasto do 9-calowej szklanej patelni pie (patrz zdjęcie), przycinając, aby wisiało około 1/2 cala nad krawędzią patelni. Wypełnij skórkę przygotowanymi owocami, aby lekko kopcowała się w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 12-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Posmaruj Brzeg skorupki kawałkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Rozwałkuj ciasto na wałek do ciasta i rozwiń je na owocach, aby wisiało nad krawędzią patelni do ciasta o około 1/2 cala. Przyciąć skorupę w razie potrzeby, rezerwując resztki do dekoracji lub do łatania, w razie potrzeby. Złóż górną krawędź skorupy pod dolną, a następnie naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
7
Wyciąć przycięte skrawki na wzory w razie potrzeby i odstawić. Flet skorupy przez naciśnięcie palca w skorupie na palcu wskazującym i kciuku drugiej ręki, aby zrobić równomierne wrażenie. Powtórz co 1/2 cala wokół ciasta, aby utworzyć marszczoną krawędź(patrz zdjęcie). Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
W międzyczasie umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i podgrzej do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Posmaruj ciasto jajkiem i w razie potrzeby umieść na wierzchu wycięte wzory ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
10
Wyszczotkuj ponownie i posyp cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
11
Na wierzch ciasta wyciąć od 6 do 8 małych otworów na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
12
Umieść ciasto na blasze do pieczenia i gotuj przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
Piec, aż skorupa (zarówno na górze, jak i na dole) jest złotobrązowa, o 50 minut więcej. Jeśli krawędzie zaczną zbyt szybko brązowieć, Wytnij tarczę z ciasta z kawałka folii aluminiowej i zakryj krawędzie (patrz zdjęcie). Chłodny na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Podawać ciasto ciepłe lub w temperaturze pokojowej z bitą lub lodami. Przechowywać ciasto, pod przykryciem, w temperaturze pokojowej przez jeden dzień lub przechowywać w lodówce do czterech.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca

Składniki

1kilogramypieczenie jabłek, takich jak Golden Delicious, Cortland, czy Mutsu (około 6 jabłek)pieczenie jabłek, takich jak Golden Delicious, Cortland, czy Mutsu (około 6 jabłek)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło na zimno niesolone (1 1/2 patyczka), pokrojone w kostkęmasło na zimno niesolone (1 1/2 patyczka), pokrojone w kostkę1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1Dużejajko, pobitejajko, pobite596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony1Skórki z cytrynySkórki z cytryny1szczyptaHojna świeżo Starta gałka muszkatołowaHojna świeżo Starta gałka muszkatołowa680Orzechy dowolne (posiekane)gruszki do pieczenia, np. Bosc lub jędrne Bartletty (ok. 3 gruszki)gruszki do pieczenia, np. Bosc lub jędrne Bartletty (ok. 3 gruszki)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól drobnasól drobna11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól drobnasól drobna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier, plus więcej do posypania ciastacukier, plus więcej do posypania ciasta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło niesolone (1/2 patyczka)masło niesolone (1/2 patyczka)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii3(zima)bardzo zimna wodabardzo zimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn