Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym
Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szafranu, pomidorów, przegrzebki morskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Krewetki zapiekane z sosem Szafranowo-pomidorowym, oraz Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do blendera włożyć pomidory, paprykę, czosnek, oliwę z oliwek i wywar z kurczaka. Puree, aż wszystkie składniki są połączone.
Dodaj szafran, sól i pieprz do mieszanki pomidorowej. Zmiksuj, aby połączyć.
Wlać mieszankę pomidorową do rondla i podgrzać na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić. Dno rondla przykryć 2 łyżkami. oliwa z oliwek.
Umieść dwie łyżki sosu na środku talerza, Ustaw 3-5 przegrzebków na górze.
Dekoruj niewielką ilością rukoli