Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake

Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake
Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 899 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $7.6 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, bulion warzywny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekane przegrzebki Morskie Jumbo z zwiędłą rukolą, kukurydzą, sałatką Shiitake i winegretem sojowym imbirowym, Dyniowe Risotto z zapiekanymi przegrzebkami, oraz Kokosowe Tajskie Risotto Z Zapiekanymi Przegrzebkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować sos: w rondlu o średnim ciężarze na średnim ogniu połączyć jagody, ocet, wodę, brązowy cukier, płatki czerwonej papryki i szczyptę soli. Kiedy zaczną się gotować, zmniejsz ogień do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając często, aby utrzymać jagody od przyklejania się do dna i pieczenia; około 30 minut. Soki lekko zagęścić, dodać 1 łyżkę masła, mieszając aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia.Przecedzić miąższ przez sito, aby usunąć nasiona, upewniając się, że cała miąższ jagodowy można przetrzeć przez siatkę. Odrzucanie ciał stałych. Odstawić.Brązowy guanciale: wrzucić kawałki guanciale na zimnej patelni żeliwa. Włączyć ogień do medium i gotować, niezakłócony, aż gaunciale Brązy niektóre. Wstrząsnąć patelnię i nadal gotować, aż kawałki są chrupiące na całym. Użyj łyżki szczelinowej i przenieś guanciale na papierowy ręcznik wyłożony talerzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Umieścić duży rondel na średnim ogniu, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i szalotki. Gotować i mieszając często do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać grzyby i gotować, aż grzyby uwalniają swój płyn i są lekko rumiane, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Dodać ryż i mieszać, aż ziarna są dobrze pokryte i nieprzezroczyste, 1 do 2 minut.. Zamieszaj w winie i gotuj przez 1 minutę, aby odparować alkohol.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wlać 1 szklankę ciepłego bulionu. Mieszaj drewnianą łyżką, aż ryż wchłonie cały płyn, a następnie dodaj kolejną 1 szklankę. Mieszaj, dodając bulion filiżanką na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej. Możesz nie potrzebować całego bulionu. Posmakuj risotto i dostosuj przyprawę; powinno być lekko jędrne, ale delikatne i kremowe. Wymieszać natkę pietruszki, masło i ser.Podgrzać przegrzebki: przyprawić przegrzebki obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Umieść patelnię zawierającą Pozostałe 1 łyżka tłuszczu guanciale na średnim ogniu. Gdy tłuszcz jest gorący, dodać przegrzebki, i sear 2 protokół, bez przenoszenia ich wokół. Gdy dna przegrzebki wyglądają ładnie rumiane, odwrócić je i sear drugiej Stronie na 1 minutę. Używając szczypiec, ostrożnie przenieś przegrzebki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć niektóre z nich oil.To podawać: ułożyć risotto na środku każdego z 4 talerzy, ułożyć 1 przegrzebek na górze. Kropka SOS jeżyn na środku każdego przegrzebka i mżawka więcej wokół talerza do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
GuancialeGuanciale
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6
Dekoruj guanciale i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
7
Podawać na ciepło. Możesz alternatywnie ułożyć składniki na półmisku i pozwolić gościom sobie pomóc.

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn