Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake

Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake
Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 899 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $7.6 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, bulion warzywny, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zapiekane przegrzebki Morskie Jumbo z zwiędłą rukolą, kukurydzą, sałatką Shiitake i winegretem sojowym imbirowym, Dyniowe Risotto z zapiekanymi przegrzebkami, oraz Kokosowe Tajskie Risotto Z Zapiekanymi Przegrzebkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować sos: w rondlu o średnim ciężarze na średnim ogniu połączyć jagody, ocet, wodę, brązowy cukier, płatki czerwonej papryki i szczyptę soli. Kiedy zaczną się gotować, zmniejsz ogień do gotowania na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając często, aby utrzymać jagody od przyklejania się do dna i pieczenia; około 30 minut. Soki lekko zagęścić, dodać 1 łyżkę masła, mieszając aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia.Przecedzić miąższ przez sito, aby usunąć nasiona, upewniając się, że cała miąższ jagodowy można przetrzeć przez siatkę. Odrzucanie ciał stałych. Odstawić.Brązowy guanciale: wrzucić kawałki guanciale na zimnej patelni żeliwa. Włączyć ogień do medium i gotować, niezakłócony, aż gaunciale Brązy niektóre. Wstrząsnąć patelnię i nadal gotować, aż kawałki są chrupiące na całym. Użyj łyżki szczelinowej i przenieś guanciale na papierowy ręcznik wyłożony talerzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1
Umieścić duży rondel na średnim ogniu, dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i szalotki. Gotować i mieszając często do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać grzyby i gotować, aż grzyby uwalniają swój płyn i są lekko rumiane, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Dodać ryż i mieszać, aż ziarna są dobrze pokryte i nieprzezroczyste, 1 do 2 minut.. Zamieszaj w winie i gotuj przez 1 minutę, aby odparować alkohol.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wlać 1 szklankę ciepłego bulionu. Mieszaj drewnianą łyżką, aż ryż wchłonie cały płyn, a następnie dodaj kolejną 1 szklankę. Mieszaj, dodając bulion filiżanką na raz, pozwalając ryżowi wchłonąć płyn przed dodaniem więcej. Możesz nie potrzebować całego bulionu. Posmakuj risotto i dostosuj przyprawę; powinno być lekko jędrne, ale delikatne i kremowe. Wymieszać natkę pietruszki, masło i ser.Podgrzać przegrzebki: przyprawić przegrzebki obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
5
Umieść patelnię zawierającą Pozostałe 1 łyżka tłuszczu guanciale na średnim ogniu. Gdy tłuszcz jest gorący, dodać przegrzebki, i sear 2 protokół, bez przenoszenia ich wokół. Gdy dna przegrzebki wyglądają ładnie rumiane, odwrócić je i sear drugiej Stronie na 1 minutę. Używając szczypiec, ostrożnie przenieś przegrzebki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć niektóre z nich oil.To podawać: ułożyć risotto na środku każdego z 4 talerzy, ułożyć 1 przegrzebek na górze. Kropka SOS jeżyn na środku każdego przegrzebka i mżawka więcej wokół talerza do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
GuancialeGuanciale
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6
Dekoruj guanciale i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuancialeGuanciale
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
7
Podawać na ciepło. Możesz alternatywnie ułożyć składniki na półmisku i pozwolić gościom sobie pomóc.

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn