Zapiekane przegrzebki na duszonych grzybach
Zapiekane przegrzebki na duszonych grzybach to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z Dzikiego morza z fasolą Garbanzo i jęczmieniem, Zapiekane przegrzebki z duszonym boczkiem, oraz Zapiekane przegrzebki z duszonym boczkiem.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodaj grzyby, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; smażyć 2 minuty lub aż grzyby zaczną mięknąć.
Dodaj wino, tymianek i sok; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 5 minut lub aż grzyby będą miękkie.
Wlać mieszaninę grzybową do miski. Wymieszać z olejem truflowym; przykryć i ogrzać.
Wytrzyj patelnię do sucha ręcznikami papierowymi. Pat przegrzebki suche ręcznikami papierowymi; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść mąkę kukurydzianą w płytkim naczyniu; pogłębiać przegrzebki w mączce kukurydzianej.
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na dużym ogniu.
Dodaj przegrzebki; gotować 3 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Podawać na mieszance rukoli i grzybów.
Uwaga na wino: bez względu na to, jak są przygotowane, przegrzebki mają niepowtarzalny, złożony i ziemisty smak, a ich konsystencja jest prawie kremowa. I chociaż wszystkie rodzaje białych win sprawdzają się dobrze, jest Europejski klasyk, którego nie można przegapić: albario. Albarios są świeże, superlively i mają lekkie brzoskwiniowe, cytrusowe i migdałowe smaki. Try Burgans Albario 2002 (Ras Baixas, Galicja, Hiszpania), $ - Karen MacNeil