Zapiekane Foie Gras i dżem z borówek na grzance Brioche

Zapiekane Foie Gras i dżem z borówek na grzance Brioche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przyprawy, więc daj Seared Foie Gras i Lingonberry Jam na Brioche Toast spróbować. Jedna porcja zawiera 51 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 60 i kosztuje 23 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz dżem z borówek, masło, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pierogi foie Gras z foie gras, Pieczone Foie Gras z kremem imbirowym, oraz Zapiekane Foie Gras Z Przyprawionym Cytrusowym Purée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Brioche pokroić w plastry grubości 3/4 cala, a następnie do 60 (1 1/2 cala) kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
2
Ciepła 1 łyżka masła z 2 łyżki oleju w patelni nonstick 12-calowy na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi. Gotować kostki brioche, 12 na raz, aż złoty kolor na górze i na dole, o 3 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Brioche przenieść jako gotowane do stojaka do ostygnięcia i posypać solą do smaku. Między partiami ostrożnie wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi i dodaj więcej masła i oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
MasłoMasło
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
4
Pieprz i sok wymieszać z dżemem. Dżem schłodzić, przykryć, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SokSok
DżemDżem
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Pokroić foie gras na kawałki 1-na 1/2 cala i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Foie GrasFoie Gras
7
Ciepła 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować foie gras, o 20 sztuk na raz, aż złoty kolor z obu stron, o 1 1/2 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć gotowane foie gras na płytką patelnię do pieczenia za pomocą szpatułki i ułożyć w 1 warstwie. Między partiami ostrożnie wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Foie GrasFoie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
9
Podgrzać foie gras w razie potrzeby w środku piekarnika 2 minuty, lub aż po prostu gorące, przed montażem hors d ' oeuvres. Tuż przed podaniem top tosty z dżemem borówkowym, następnie foie gras.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem BorówkowyDżem Borówkowy
Foie GrasFoie Gras
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Polewa z dżemu borówkowego może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, pokryta.* Grzanki mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzone przed przechowywaniem w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Jeśli tosty stają się miękkie, przełóż je na blasze do pieczenia w środku piekarnika o temperaturze 204°.* Jeśli używasz wątróbek z kurczaka, oddzielaj płaty i osuszaj. Doprawić solą i pieprzem. Gotować wątróbki, całe, aż do gotowane przez, o 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem BorówkowyDżem Borówkowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wątróbki pokroić na kawałki po ugotowaniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn