Zamrażany sos malinowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich i wegańskich do swojego pudełka z przepisami, zamrażarkowy sos malinowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis podaje 64 porcje i kosztuje 43 centy za porcję. Sos ten ma 65 kalorii, 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka cukru, malin, soku z cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Wynik ten jest raczej zły. Zamrażane lody na patyku malinowo-bananowo-jogurtowe, mrożony dżem malinowo-jalapeno {szybko i łatwo!} oraz 30 minut do domowego mrożonego dżemu malinowo-jagodowego SURE.JELL są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Opłucz cztery czyste plastikowe pojemniki i pokrywki o pojemności 1 litra wrzącą wodą. Dokładnie osusz. Dokładnie zmiażdż 6 filiżanek malin, 1 filiżankę na raz, aby dokładnie zmierzyć 3 filiżanki; Przełożyć do dużego naczynia. Wymieszaj cukier i syrop kukurydziany; odstawić na 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
W małej misce wymieszaj płynną pektynę i sok z cytryny.
Dodaj do masy malinowej; stale mieszać przez 3 minuty, aby równomiernie rozprowadzić pektynę. Wymieszaj pozostałe całe maliny.
Natychmiast napełnij wszystkie pojemniki do wysokości 1/2 cala od góry. Wytrzyj górne krawędzie pojemników; natychmiast przykryj pokrywkami.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny lub do częściowego stężenia. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub zamrażać do 12 miesięcy.
Przed użyciem rozmrozić zamrożony sos w lodówce.