Zakwas focaccia z winogronami i rozmarynem

Zakwas focaccia z winogronami i rozmarynem
Przepis na zakwas Focaccia z winogronami i rozmarynem jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proofed i bąbelkowy zakwas starter, nierafinowana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, nierafinowana sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Focaccia z rozmarynem i winogronami, Taleggio z winogron rozmarynu na Focaccii, oraz Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
przygotowanie ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
2
Wymieszaj sprawdzoną przystawkę, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, mąkę pełnoziarnistą i sól morską, aż do dobrego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Wlać ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i wymieszać składniki ze sobą z małą prędkością; alternatywnie, mąkę licznika i zagnieść składniki razem, aż utworzy się gładka, giętka kula ciasta.Miskę do miksowania posmarować odrobiną oliwy z oliwek; umieścić ciasto w misce i przykryć miskę folią lub lekko wilgotnym ręcznikiem kuchennym.Pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej przez około cztery godziny.Uderz go w dół i pozwól mu ponownie wzrosnąć, aż podwoi się luzem.Po podwojeniu luzem rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości około 3/4 cala. Jest teraz gotowy do winogron, rozmarynu i innych dodatków.wykańczanie i pieczenie zakwasu focaccia
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
FocacciaFocaccia
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
WinogronaWinogrona
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
PunchPunch
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni Fahrenheita.Gdy rozwałkujesz zakwas, wciśnij jego powierzchnię za pomocą podpasek palców lub nakłuj go palcami widelca.Na powierzchnię ciasta wrzucić całe winogrona, następnie posypać grubą solą morską, igłami rozmarynu i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
WinogronaWinogrona
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
5
Piec focaccia na kamieniu do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 475 stopni Fahrenheita przez dwadzieścia do trzydziestu minut, lub aż chleb jest rumiany i chrupiący.Pozostawić focaccię do ostygnięcia do temperatury pokojowej i podawać z dodatkową oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
FocacciaFocaccia
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn