Zakwas focaccia z winogronami i rozmarynem
Przepis na zakwas Focaccia z winogronami i rozmarynem jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proofed i bąbelkowy zakwas starter, nierafinowana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, nierafinowana sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Focaccia z rozmarynem i winogronami, Taleggio z winogron rozmarynu na Focaccii, oraz Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sprawdzoną przystawkę, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, mąkę pełnoziarnistą i sól morską, aż do dobrego połączenia.
Wlać ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i wymieszać składniki ze sobą z małą prędkością; alternatywnie, mąkę licznika i zagnieść składniki razem, aż utworzy się gładka, giętka kula ciasta.Miskę do miksowania posmarować odrobiną oliwy z oliwek; umieścić ciasto w misce i przykryć miskę folią lub lekko wilgotnym ręcznikiem kuchennym.Pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej przez około cztery godziny.Uderz go w dół i pozwól mu ponownie wzrosnąć, aż podwoi się luzem.Po podwojeniu luzem rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości około 3/4 cala. Jest teraz gotowy do winogron, rozmarynu i innych dodatków.wykańczanie i pieczenie zakwasu focaccia
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni Fahrenheita.Gdy rozwałkujesz zakwas, wciśnij jego powierzchnię za pomocą podpasek palców lub nakłuj go palcami widelca.Na powierzchnię ciasta wrzucić całe winogrona, następnie posypać grubą solą morską, igłami rozmarynu i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Piec focaccia na kamieniu do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 475 stopni Fahrenheita przez dwadzieścia do trzydziestu minut, lub aż chleb jest rumiany i chrupiący.Pozostawić focaccię do ostygnięcia do temperatury pokojowej i podawać z dodatkową oliwą z oliwek.