Zakwas focaccia z winogronami i rozmarynem

Zakwas focaccia z winogronami i rozmarynem
Przepis na zakwas Focaccia z winogronami i rozmarynem jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proofed i bąbelkowy zakwas starter, nierafinowana oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, nierafinowana sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Focaccia z rozmarynem i winogronami, Taleggio z winogron rozmarynu na Focaccii, oraz Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
przygotowanie ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Wymieszaj sprawdzoną przystawkę, ciepłą wodę, oliwę z oliwek, mąkę pełnoziarnistą i sól morską, aż do dobrego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Wlać ciasto do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i wymieszać składniki ze sobą z małą prędkością; alternatywnie, mąkę licznika i zagnieść składniki razem, aż utworzy się gładka, giętka kula ciasta.Miskę do miksowania posmarować odrobiną oliwy z oliwek; umieścić ciasto w misce i przykryć miskę folią lub lekko wilgotnym ręcznikiem kuchennym.Pozostawić ciasto do wzrostu w temperaturze pokojowej przez około cztery godziny.Uderz go w dół i pozwól mu ponownie wzrosnąć, aż podwoi się luzem.Po podwojeniu luzem rozwałkuj ciasto na prostokąt o grubości około 3/4 cala. Jest teraz gotowy do winogron, rozmarynu i innych dodatków.wykańczanie i pieczenie zakwasu focaccia
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
FocacciaFocaccia
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
WinogronaWinogrona
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
PunchPunch
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni Fahrenheita.Gdy rozwałkujesz zakwas, wciśnij jego powierzchnię za pomocą podpasek palców lub nakłuj go palcami widelca.Na powierzchnię ciasta wrzucić całe winogrona, następnie posypać grubą solą morską, igłami rozmarynu i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Gruboziarnista Sól MorskaGruboziarnista Sól Morska
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
WinogronaWinogrona
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Piec focaccia na kamieniu do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 475 stopni Fahrenheita przez dwadzieścia do trzydziestu minut, lub aż chleb jest rumiany i chrupiący.Pozostawić focaccię do ostygnięcia do temperatury pokojowej i podawać z dodatkową oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
FocacciaFocaccia
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn