Yucatecan Tostadas (Salbutes)

Yucatecan Tostadas (Salbutes)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Yucatecan Tostadas (Salbutes) spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 417 kalorii, 16G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, destylowanego octu, Serrano chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Ryżowa Z Jukatekanu, Wieprzowina Po Jukatekańsku, oraz Zupa z kurczaka i limonki jukatecan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni na dużym ogniu przykryj czerwoną cebulę zimną wodą i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia i odsączyć. Włożyć czerwoną cebulę do małej miseczki z octem, 1/2 łyżeczki. sól i pieprz. Odstawić do marynowania co najmniej 30 minut w temperaturze pokojowej lub do 1 tygodnia pod przykryciem i w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Do małej patelni na dużym ogniu dodaj 1 w. oleju roślinnego i ciepła do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Tortille smażyć, pojedynczo, aż będą złote i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pokrojoną białą lub żółtą cebulę i 1/4 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając, aż cebula będzie miękka, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
8
Dodać oregano i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
9
Dodać indyka i bulion. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień do stałej dusić, i gotować, częściowo pokryte, przez 10 minut, aby smaki mieszają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
10
Tymczasem, w małej misce, połączyć chiles, sok z limonki, sok pomarańczowy, i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Papryka ChiliPapryka Chili
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Aby złożyć: podzielić mieszankę Indyk-cebula między 8 tortillas, a następnie top każdą z awokado, kapusta, i odsączone marynowanej czerwonej cebuli (będziesz miał dodatkową cebulę; patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
AwokadoAwokado
KapustaKapusta
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
12
Podawać z sosem serrano-cytrusowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn