Włoskie Smażone Oliwki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj włoskich smażonych oliwek. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 145 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 69 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka bułki tartej, tymianku, oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to bardzo przystępne przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Włoskie Smażone Oliwki, Włoskie Smażone Oliwki, oraz Kurczak z kaparami i włoskimi oliwkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: torba na ciasto, zwykła końcówka z otworem 1/4 cala
W małej misce połącz sery, tymianek i skórkę z cytryny.
Włóż masę serową do torebki z ciastem. Wlej mieszankę sera do każdej oliwki.
Umieść mąkę w małej misce.
Wlej ubite jajko do innej małej miski, a bułkę tartą do trzeciej małej miski. Pogłębiaj oliwki w mące. Łyżką cedzakową wyjmij oliwki i włóż do miski z ubitym jajkiem. Posmaruj oliwki jajkiem i przełóż do miski z bułką tartą. Posmaruj oliwki bułką tartą.
W dużym rondlu z grubym dnem wlej tyle oleju, aby napełnić patelnię około 1/3sposób.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu włożony do oleju osiągnie 350 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu kilku minut.) Smaż oliwki partiami przez 30 do 45 sekund na złoty kolor.
Odcedź smażone oliwki na ręcznikach papierowych. Ostudzić przez 5 minut.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla języka włoskiego. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Laurent-Perrier La Cuvee Brut. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.