Włoskie Mini Frittaty
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj włoskie mini frittaty. Ten przepis służy 6 osobom. To danie główne ma 179 kalorii, 14 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup białka jaj, ząbki czosnku, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Podobne przepisy obejmują włoskie Mini Frittatas, Mini Frittatas i Mini Frittatas.
Instrukcje
Umieść pomidory w małej misce; dodać wrzącą wodę. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Na małej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż prosciutto i szalotki na maśle, aż szalotki będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Zdjąć z ognia; odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj mąkę i mleko, aż będą gładkie; ubijaj białka i jajka, aż się połączą. Wymieszaj sery, karczochy, bazylię, sól, pieprz oraz zarezerwowane pomidory i mieszankę prosciutto.
Posmaruj 12 foremek na muffiny sprayem kuchennym; wypełnić masą jajeczną.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty. Ostrożnie przesuwaj nożem po krawędziach, aby je poluzować; zdjąć z patelni.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittatę można łączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Perrier-Jouet Grand Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 57 dolarów.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.