Włoskie lody z gorącą krówką
Przepis na włoskie lody z gorącą krówką jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie niesamowitą opcją bezglutenową dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 950 kalorii, 13 g białka i 67 g tłuszczu każda. Za 1,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ekstrakt migdałowy, świeże espresso, śmietankę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 41%. Spróbuj Hot Fudge Sundae Cake for Two, Hot Fudge Sundae Cookies i Hot Fudge Sundae Cupcakes, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj 2/3 szklanki śmietanki i espresso w średnim, ciężkim rondlu.
Dodać czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści, a sos będzie gładki.
Ubij pozostałą 1 szklankę śmietanki, dodając po 1 łyżce cukru pudru i ekstrakt migdałowy w dużej misce, aż utworzą się miękkie szczyty. Przełóż lody do miseczek. Polać ciepłym sosem krówkowym, bitą śmietaną i orzechami.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti
Lody w menu? Spróbuj połączyć z kremową sherry, napojem alkoholowym i kategorią produktów spożywczych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Casteller Cava Rosado z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Casteller Cava Rosado]()
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące produkowane metodą tradycyjną, poddane drugiej fermentacji w butelce. Dojrzewająca przez 12 miesięcy na osadzie przed wypuszczeniem na rynek, niezmiennie dostarcza najwyższej jakości smaków. Ta żywa, pikantna Cava będzie dobrze komponować się z większością tapas, a także świeżymi owocami, tartami jagodowymi i miękkimi, kremowymi serami. Ma więcej niż wystarczająco stylu i treści, aby sam w sobie był doskonałym aperitifem.