Włoskie koktajlowe klopsiki z ziołami i ricottą
Przepis włoski koktajl klopsiki z ziołami i Ricotta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. Ten przepis służy 50. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka ricotta, tymianek cytrynowy, pecorino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricottan e Vitello, Klopsiki z ricottą: Polpettone con la Ricotta, oraz Makaron z ricottą, ziołami i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mielone mięso, ricotta, pietruszka, okruchy panko, cebula, pecorino, boczek, czosnek, mleko, tymianek, jajko, sól, Worcestershire, i czarny pieprz, do smaku, w dużej misce.
Wymieszać, aż tylko połączone; Nie overmix. Mieszanka będzie dość miękka.
Za pomocą rąk delikatnie uformuj miksturę na 1 łyżkę małych klopsików (wielkości piłek ping-pongowych).
Umieścić je na dużym talerzu lub patelni; przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej godzinę lub do 24 godzin.
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać około 1/3 klopsiki i gotować, obracając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 6 protokół.
Przenieść klopsiki na talerz i powtórzyć z pozostałymi klopsikami.
Spuścić olej i wytrzeć patelnię. Powrót klopsiki na patelnię i wlać sos marinara. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż klopsiki są gotowane przez, o 15 protokół.
Klopsiki podawać na półmisku z sosem i świeżym liściem bazylii. Mogą być podawane na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Klopsiki można przechowywać, przykryć, w lodówce przez 3 dni lub zamrażać do 6 tygodni.