Włoskie Ciasto Pomarańczowe
Przepis włoskie ciasto pomarańczowe jest gotowy w około 2 godziny i 10 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 12 i kosztuje 43 centów za porcję. Ten deser ma 349 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, skórka pomarańczowa, lukier waniliowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Świeży Pomarańczowy Włoski Krem Ciasto, oraz Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° (300°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Obficie spryskać dno tylko 10-calowej patelni springform sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, ubić ciasto wymieszać, woda, oliwa z oliwek, 1/4 szklanki wina, 1 łyżka skórki pomarańczowej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec 50 do 57 minut lub do wykałaczki włożonej w pobliżu centrum wychodzi czysty. (Wierzch ciasta może wydawać się ciemnobrązowy i pofalowany.) Całkowicie schłodzić, około 1 godziny.
Ostrożnie Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować; Usuń stronę patelni.
Przenieś ciasto na talerz do serwowania. W średniej misce, wymieszać lukier, 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej i 1 łyżka wina, aż dobrze wymieszać. Wierzch i strona ciasta.
Dekoruj 1 łyżką skórki pomarańczowej. Przechowywać luźno w lodówce.