Włoskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Włoskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojego pudełka z przepisami, włoskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 90 kalorii. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48 osobom. Został dostarczony przez Allrecipes. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Udaj się do sklepu i kup espresso w proszku, ekstrakt waniliowy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 10%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Włoskie ciasteczka z orzechami laskowymi, Lekkie, chrupiące włoskie ciasteczka z orzechami laskowymi i Włoski krem czekoladowo-orzechowy (domowej roboty Nutella).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W robocie kuchennym zmieszaj mąkę, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, 1 łyżkę stołową espresso w proszku i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj masło i wanilię. Używając cyklu pulsacyjnego lub naciskając przycisk włączania/wyłączania na robocie kuchennym, miksuj, aż mieszanina będzie przypominała gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodaj orzechy; miksować aż do drobno posiekanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
5
Przenieś ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą. Zagniataj tylko do momentu, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
6
Ciasto podzielić na pół. Wciśnij każdą połówkę do formy do tarty o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) do głębokiego złocistego koloru, około 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Przenieś na kratkę i pozostaw do ostygnięcia na 2 minuty, a następnie zdejmij boki formy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Każde ciasteczko pokroić na 24 kawałki. Całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
10
W małym rondlu wymieszaj 2 łyżki gorącej wody i pozostałą 1 łyżeczkę proszku espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Dodaj czekoladę. Mieszaj na średnim ogniu, aż czekolada będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
12
Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
13
Polej ciastka mieszaniną czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
14
Odstawiamy aż czekolada zastygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Kremowe Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia0
Magazyn