Włoskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojego pudełka z przepisami, włoskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 90 kalorii. Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48 osobom. Został dostarczony przez Allrecipes. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Udaj się do sklepu i kup espresso w proszku, ekstrakt waniliowy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 10%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Włoskie ciasteczka z orzechami laskowymi, Lekkie, chrupiące włoskie ciasteczka z orzechami laskowymi i Włoski krem czekoladowo-orzechowy (domowej roboty Nutella).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W robocie kuchennym zmieszaj mąkę, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, 1 łyżkę stołową espresso w proszku i sól.
Dodaj masło i wanilię. Używając cyklu pulsacyjnego lub naciskając przycisk włączania/wyłączania na robocie kuchennym, miksuj, aż mieszanina będzie przypominała gruboziarnisty posiłek.
Dodaj orzechy; miksować aż do drobno posiekanego.
Przenieś ciasto na posypaną mąką powierzchnię roboczą. Zagniataj tylko do momentu, aż ciasto się połączy.
Ciasto podzielić na pół. Wciśnij każdą połówkę do formy do tarty o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) do głębokiego złocistego koloru, około 25 minut.
Przenieś na kratkę i pozostaw do ostygnięcia na 2 minuty, a następnie zdejmij boki formy.
Każde ciasteczko pokroić na 24 kawałki. Całkowicie ostudzić.
W małym rondlu wymieszaj 2 łyżki gorącej wody i pozostałą 1 łyżeczkę proszku espresso.
Dodaj czekoladę. Mieszaj na średnim ogniu, aż czekolada będzie gładka.
Zdjąć z ognia. Lekko ostudzić.
Polej ciastka mieszaniną czekolady.
Odstawiamy aż czekolada zastygnie.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.