Włoski marynowany kurczak z czerwonymi ziemniakami

Włoski marynowany kurczak z czerwonymi ziemniakami to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 847 kalorii, 56g białka, oraz 53g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, udka z kurczaka i pałeczki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Włoski Marynowany Kurczak Z Grilla, Włoski marynowany Grillowany kurczak z cukinią, oraz Kurczak marynowany jogurtem z pieczarkami i słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby marynata, wymieszać sok z cytryny, olej, ocet, płatki chile, oregano, czosnek i posypać solą i pieprzem w małej misce. W plastikowej torbie lub szczelnym pojemniku dodaj kawałki kurczaka, ziemniaki, marchew i cebulę.
Dodaj marynatę do worka, wrzucić dobrze płaszcz równomiernie, i przechowywać w lodówce 1 do 10 godzin. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki, marchew i cebulę umieścić w jednej warstwie w dużym szklanym naczyniu do pieczenia.
Przenieść kurczaka i umieścić na wierzchu warzyw.
Skrop całą marynatę z worka nad kurczakiem. Piecz kurczaka, aż jest gotowane przez, lub natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 165 stopni F, o 40 minut. Przykryć kurczaka i odstawić na 5 minut przed podaniem.