Włoska Zupa Weselna

Włoska Zupa Weselna
Włoska zupa ślubna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 478 kalorii, 29g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 215 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pecorino romano, makaron, taki jak tubetini, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Włoska Zupa Weselna, Włoska Zupa Weselna, oraz Włoska Zupa Weselna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Do klopsików umieść mielonego kurczaka, kiełbasę, bułkę tartą, czosnek, pietruszkę, Pecorino, parmezan, mleko, jajko, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w misce i delikatnie połącz widelcem. Z łyżeczką, upuść 1 do 1 1/4-calowe klopsiki na patelni wyłożonej pergaminem. (Powinieneś mieć około 40 klopsików. Nie muszą być idealnie okrągłe.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Posiekany Rozmaryn, 4 Do 5 GałązekDrobno Posiekany Rozmaryn, 4 Do 5 Gałązek
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
PecorinoPecorino
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Piec przez 30 minut, aż gotowane przez i lekko rumiane. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
5
W międzyczasie do zupy podgrzej oliwę na średnim ogniu w dużym garnku z grubym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodaj cebulę, marchew, i seler i saute aż zmiękną, 5 do 6 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodać bulion z kurczaka i wino i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodaj makaron do gotującego się bulionu i gotuj przez 6 do 8 minut, aż makaron będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
9
Dodaj świeży koperek, a następnie klopsiki do zupy i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę. Smak soli i pieprzu. Wymieszać ze świeżym szpinakiem i gotować przez 1 minutę, aż szpinak po prostu zwiędnie. Chochla do miski zupy i posypać każdą porcję z dodatkowym tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
świeży Koperekświeży Koperek
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Składniki

3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szpinak niemowlęcy, umyty i przyciętyszpinak niemowlęcy, umyty i przycięty1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża Biała bułka tartaświeża Biała bułka tarta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w kostkę (3 marchewki), pokrojona w 1/4 calamarchew pokrojona w kostkę (3 marchewki), pokrojona w 1/4 cala1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojony w kostkę seler (2 łodygi), pokrojony na kawałki 1/4 calapokrojony w kostkę seler (2 łodygi), pokrojony na kawałki 1/4 cala2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa z kurczaka, osłonki usuniętekiełbasa z kurczaka, osłonki usunięte2Średnia żółta cebula, posiekanadomowy rosół z kurczakadomowy rosół z kurczaka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1bardzo dużyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielony świeży koperekmielony świeży koperek33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki2goździkiłyżeczka mielonego czosnkułyżeczka mielonego czosnku3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno posiekany rozmaryn, 4 do 5 gałązekdrobno posiekany rozmaryn, 4 do 5 gałązek8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladobra oliwa z oliwekdobra oliwa z oliwek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo startego parmezanu, plus dodatkowo do serwowaniaświeżo startego parmezanu, plus dodatkowo do serwowania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starte Pecorino Romanoświeżo starte Pecorino Romano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemakarony takie jak tubetini czy gwiazdkimakarony takie jak tubetini czy gwiazdki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona żółta cebulamielona żółta cebula

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn