Węgierska papryka i jajka
Węgierska papryka i jajka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Mieszanka jajek, Węgierski pieprz woskowy), jędrne dojrzałe pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Burak-Marynowane Jaja Węgierskie, Chili-Limonka polędwiczka wieprzowa na miękkiej Polencie z węgierską papryką woskową i kukurydzą, oraz Kanapka z papryką i jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łodyga i nasiona żółtego banana i węgierskiej papryki (lub chili).
Pokroić paprykę bananową w kwadraty 1/2 cala. Drobno posiekać Węgierski pieprz.
Pomidory opłukać, rdzeń i pokroić na pół w poprzek. Delikatnie wycisnąć i wyrzucić nasiona i sok; grubo posiekać pomidory.
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, połączyć olej, cebulę, wszystkie papryki i połowę pomidorów. Mieszaj często, aż warzywa będą zabarwione brązowym odcieniem i cała ciecz odparuje, 7 do 9 minut.
Tymczasem w misce ubijamy jajka, aby wymieszać z 2 łyżkami wody, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodać mieszaninę jaj do warzyw i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Za pomocą szerokiej szpatułki podnieś ugotowaną porcję jaj, aby niegotowana porcja popłynęła pod spodem, aż jajka zostaną delikatnie ustawione, przez 1 do 2 minut.
Udekoruj pozostałymi pomidorami.
Dodać sól i pieprz do smaku.