Wędzony plamiak kedgeree
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Wędzony plamiak kedgeree może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 476 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 1 fanów. Jest to dość drogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jeśli masz jajka, liście laurowe, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kremowy wędzony plamiak i szafran kedgeree, Kedgeree (Brytyjski Ryż Curry Z Wędzonym Plamiakiem), oraz Wędzony Plamiak, Jajka Przepiórcze I Curry Majonez dla podobnych receptur.
Instrukcje
50 g masła rozpuścić w dużym rondlu (ok. 20 cm średnicy), dodać 1 drobno posiekaną średnią cebulę i gotować delikatnie na średnim ogniu przez 5 minut, aż zmięknie, ale nie zbrązowieje.
Wymieszaj 3 pokrojone strąki kardamonu, łyżeczkę kurkumy, 1 małą laskę cynamonu i 2 liście laurowe, a następnie gotuj przez 1 minutę.
Wrzuć 450 g ryżu basmati i mieszaj, aż wszystko będzie dobrze pokryte ostrym masłem.
Wlać 1 litr wywaru z kurczaka lub ryby, dodać łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia, wymieszać raz, aby uwolnić ryż z dna patelni. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i pozostawić do gotowania bardzo delikatnie przez 12 minut.
W międzyczasie, doprowadzić trochę wody do wrzenia w dużej płytkiej patelni.
Dodaj 750 g nie farbowanego wędzonego fileta z plamiaka i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty, aż ryba się ugotuje. Podnieś go na talerz i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć.
Ugotuj 3 jajka na twardo przez 8 minut.
Płatki ryb, odrzucając skórę i kości.
Jajka odcedzić, lekko ostudzić, następnie obrać i posiekać.
Odkryj ryż i usuń liście laurowe, laskę cynamonu i strąki kardamonu, jeśli chcesz. Delikatnie rozłóż rybę i posiekane jajka, przykryj ponownie i wróć do ognia na 2-3 minuty lub do czasu, aż ryba się ogrzeje.
Delikatnie wymieszać prawie wszystkie 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki i doprawić odrobiną soli i czarnego pieprzu do smaku.
Podawać rozsypane z pozostałą pietruszką i przyozdobione 1 cytryną, pokrojone w kliny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.