Wywar Z Kurczaka
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, wywar z kurczaka może być super bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 7 osobom. Za 99 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 289 kalorii. Ten przepis z Allrecipes wymaga liścia laurowego, soli, selera i kurczaka. 39 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 62%. Podobne przepisy obejmują wywar warzywny – dobry zapas jest ważny, wywar z kurczaka i wywar z kurczaka.
Instrukcje
Kurczaka włóż do dużego garnka i postaw na dużym ogniu.
Dodaj wodę do przykrycia i zagotuj, następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Wyjmij kurczaka z garnka. Zostaw wodę w garnku. Fajny kurczak.
Usuń skórę i kości z mięsa. Włóż kości i skórę do garnka.
Dodać cebulę, marchewkę, seler, liść laurowy, imbir i sól. Kontynuuj gotowanie przez 3 do 4 godzin.
Odcedź i ostudź bulion bez przykrycia.
Używaj mięsa do zup, sałatek, kanapek i innych potraw, w których potrzebny jest gotowany kurczak. Po odtłuszczeniu bulionu należy natychmiast go użyć lub zamrozić. Zamrażam bulion w ilościach wynoszących jedną filiżankę i używam zamiast wody do gotowania ryżu lub warzyw lub robienia sosu.