Wołowina z papryką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać wołowiny z papryką spróbować. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 164 kalorie, 14g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis od kobiety Pioneer ma 1 fanów. Mieszanka cebuli, olej canolan, chile Pasta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wołowina i papryka, Tajska Wołowina z papryką, oraz Wołowina ze słodką papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, sherry, brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, imbir, czosnek i pastę chili (lub olej chili.)
Umieścić pokrojoną wołowinę w mieszaninie i wrzucić do herbu. Odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim lub wysokim ogniu. Gdy jest bardzo gorąco, wrzucić cebulę i gotować przez mniej niż minutę.
Wyjąć na oddzielną płytkę. Powrót patelnia do płomienia, pozostawić do podgrzania, i dodać paprykę (i papryka ostra / jalapeno, jeśli używasz.) Gotować przez minutę, podrzucając, aż papryka ma brązowe / czarne kawałki, ale nadal są twarde.
Wyjąć na talerz. Powrót patelni do ciepła i pozwolić, aby się rozgrzać.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni.
Dodaj 1/3 mieszanki mięsa, równomiernie rozprowadzając na powierzchni patelni. Odstawić na 20 do 30 sekund, a następnie obrócić szczypcami. Gotować przez kolejne 30 sekund, a następnie wyjąć na osobny talerz. Powtórz z pozostałym mięsem, aż wszystko się zbrązowieje.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj wszystkie mięso, cebula, i papryka na patelni i wrzucić do połączenia.
Wlać pozostały sos (sos mięso marynowane*) i wymieszać. Pozostawić na wolnym ogniu przez kilka minut. Sos będzie powoli gęstnieć. Wyłącz ogrzewanie. * Aktualizacja / Uwaga: Możesz również przygotować dodatkową partię płynu, jeśli nie chcesz używać tego samego płynu, którego używasz do mięsa. Wyłącz wrzącą wodę, a następnie wrzuć makaron. Wymieszać, a następnie pozostawić makaron do siedzenia w gorącej wodzie na 8 minut lub tak (sprawdź wskazówki opakowania, aby się upewnić .)
Odcedzić, następnie dodać 1/2 makaronu do podsmażenia. Wrzucić razem, a następnie dodać więcej makaronu do smaku.
W razie potrzeby dodać bardzo gorącą wodę do rozrzedzenia. Wierzch z liśćmi kolendry.