Wołowina Mongolska
Mongolska wołowina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 6,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 822 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu. Jeśli masz plus 2 łyżeczki oleju roślinnego, stek z boku, sos sojowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wołowina Mongolska I, Wołowina Mongolska, oraz Wołowina Mongolska.
Instrukcje
Trim tłuszczu stek z boku i pokroić na cienkie kawałki przeciwko ziarna. Marynować mięso przez 1 godzinę w mieszance jajka, skrobi kukurydzianej i 2 łyżki oleju.
W dużym woku, gotować makaron ryżowy w 2 cali gorącego oleju przez kilka sekund, lub aż nadmuchać.
Makaron odsączyć i odstawić na bok.
Rozgrzej wok ponownie z 3 szklankami oleju do 350 stopni F i dodaj pokrojony stek. Mieszać przez 3 do 4 minut, a następnie wyjąć z ognia i dobrze odcedzić.
Rozgrzać wok ponownie i dodać 2 łyżeczki oleju, mielony czosnek, wszystkie pokrojone szalotki i marynowaną wołowinę. Gotować przez 2 do 3 minut. Teraz dodać cukier, czarny pieprz, i sos sojowy i gotować przez kolejne 3 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia i podawać na makaron ryżowy.