Wołowina Bourguignonne-Ziemniaki
Wołowina Bourguignonne-Topped ziemniaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 362 kalorie, 26g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, bulion wołowy, wstępne grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Tex-Mex Ziemniaki Z Wołowiną, Cheese ' N Beef Topped Potatoes, oraz Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki przebić widelcem; ułóż w kółko na papierowych ręcznikach w kuchence mikrofalowej. Mikrofalówka w wysokiej 16 minut lub do czasu zakończenia, przestawianie ziemniaków po 8 minutach.
Podczas gdy ziemniaki gotować, połączyć wołowinę, mąka, sól, i pieprz w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę wołowiny i szalotki; stir-fry 5 protokół.
Dodaj tymianek, czosnek i grzyby; smażyć 3 minuty.
Dodać bulion i wino; gotować 5 minut lub aż szalotki są miękkie i sos zgęstnieje, często mieszając.
Ziemniaki rozłupać widelcem; puch miąższu. Łyżka mieszanki wołowiny równomiernie na ziemniakach.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.