Wontons z serka śmietankowego i sosem pomarańczowym
Wontons z serkiem śmietankowym i sosem pomarańczowym wymagają około 25 minut od początku do końca. Ta przystawka zawiera 204 kalorie, 1 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 48 osobom. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka marmolady pomarańczowej, skrobi kukurydzianej, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. To bardzo przystępny przepis dla fanów kuchni chińskiej. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 12%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Wontons z serkiem śmietankowym, Wontons z serkiem śmietankowym i Wontons z serkiem śmietankowym.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, wodę, ocet i sos sojowy, aż uzyskasz gładką masę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia. Zredukować ciepło; wymieszać z ananasem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z marmoladą. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Umieść 2 łyżeczki serka śmietankowego na środku każdego opakowania wonton (napełniaj opakowania po kilka na raz, pozostałe przykryj wilgotnym ręcznikiem papierowym, aż będą gotowe do użycia). Zwilż krawędzie wodą; Złóż przeciwległe rogi nad nadzieniem i dociśnij, aby uszczelnić.
Na patelni elektrycznej podgrzej 1 cal oleju do 375°. Smażyć wontony partiami przez 2-1/2 minuty lub do złotego koloru, raz obracając.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Podawać z sosem pomarańczowym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Winnica Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.