Wolno pieczona perska jagnięcina z sałatką z granatów

Wolno pieczona perska jagnięcina z sałatką z granatów
Jeśli masz w pobliżu 3 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni wolno pieczona perska jagnięcina z sałatką z granatów może być ogromnym bezmleczne przepis do wypróbowania. Na 63 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. 569 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz cebulę, Baranek, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Perski Gulasz Z Granatu-Orzech Jagnięcy, Mielone jagnięce kebaby Kofto z polewą z granatu, ziemniakami przyprawionymi bengalskim i perskim ogórkiem Raita, oraz Stelaż jagnięcy z ciepłą sałatką z mieszanej fasoli i wolno pieczonych pomidorów są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W małej misce wymieszaj melasę z kminkiem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i czosnkiem. Cebulę rozsypać na naczyniu żaroodpornym lub głębokiej puszce do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ułożyć jagnięcinę na cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Polać szkliwem jagnięcinę. Miskę opłukać około 200 ml wody, a następnie zalać nie jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przykryj naczynie pokrywką lub puszką dużym kawałkiem folii. Jagnięcinę pieczemy bez przeszkód przez 3 godziny, następnie zdejmujemy pokrywkę lub folię i kontynuujemy pieczenie przez 30 minut, aby uzyskać kolor jagnięcy. Kiedy jagnięcina ma swój czas, wylej soki, usuń jak najwięcej tłuszczu, a następnie wlej soki z powrotem na jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Tuż przed podaniem delikatnie wrzucić wszystkie składniki sałatki razem.
7
Podawać jagnięcinę z sosem, sałatką i rozgrzanymi płaskimi chlebami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn