Wołowina i makaron w tajskim sosie orzechowym
Wołowina i makaron w tajskim sosie orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 45g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.81 za porcję. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz olej sezamowy, kremowe masło orzechowe, makaron soba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajska wołowina orzechowa i strąki grochu nad makaronem, Tajski makaron z sosem orzechowym, oraz Tajski Sos Orzechowy Makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, przenieść do dużej miski i przykryć folią aluminiową lub folią plastikową, aby się ogrzać.
W międzyczasie, w średnim rondlu, ubić razem składniki sosu, aż dobrze wymieszane i ustawić patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez 10 protokół.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać imbir i czosnek i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać paprykę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać wołowinę i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodaj 1 szklankę sosu orzechowego i dusić, aż wołowina jest gotowane przez, o 5 protokół.
Przenieść mieszaninę wołowiny do makaronu i wrzucić do połączenia, a następnie podawać na poszczególnych talerzach zwieńczone orzeszków ziemnych i szalotki. Pozostały sos orzechowy będzie przechowywać w lodówce do 4 dni lub w zamrażarce do 3 miesięcy; rozmrozić całkowicie w lodówce lub kuchence mikrofalowej przez około 3 minut na niskim poziomie przed użyciem.