Wiosenna Tarta Warzywna Lavande
Wiosenna tarta warzywna Lavande wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 450 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Wiosna. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kopru włoskiego, oliwy z oliwek, octu balsamicznego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Pikantna Wiosenna tarta z warzywami i kozim serem, Wiosenna Tarta Morelowa, oraz Wiosenna Tarta Szparagowa.
Instrukcje
Pomidory opłukać, rdzeń i pokroić na pół wzdłuż. Obetnij i odrzuć wierzchołki kopru włoskiego, końce korzenia i wszelkie posiniaczone plamy. Wypłukać głowice i pokroić wzdłuż na plasterki 1/4 cala. Czosnek obrać i posiekać.
Rub 1 łyżka oliwy z oliwek na dnie 10-przez 15-calowy patelni.
Czosnek posypać połową patelni i ułożyć pomidory, pokroić z boku na dół i zamknąć razem, na czosnku.
Kłaść plastry kopru włoskiego na drugiej stronie patelni i skropić 1 łyżką oleju; delikatnie wymieszać dłońmi, aby pokryć, a następnie równomiernie rozprowadzić koper włoski na połowie patelni.
Piec w piekarniku 350, aż pomidory się wyschną, a koper włoski będzie przezroczysty, około 1 godziny (około 50 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Tymczasem, wypłukać karczochy, drenaż, i wykończenia przebarwione końce z łodyg. Umieść karczochy w 4-lub 5-quart patelni.
Dodaj około 3 cale wody, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż karczoch DNA są miękkie po przekłuciu, o 40 protokół.
Zerwać i wyrzucić twarde końce szparagów. Spłucz włócznie. Wyciągnij karczochy z patelni i pozostaw do ostygnięcia.
Dodać szparagi do wody i włączyć ciepło do wysokiej. Gotować, uncovered, aż spears są miękkie-chrupiące po przekłuciu, o 3 protokół.
Odcedzić i zanurzyć od razu w lodowatej wodzie, aż ostygnie, około 2 minut; odcedzić ponownie.
Na lekko posypanej mąką desce, zwiń każdą skorupę ciasta francuskiego w okrągłą okrągłą o szerokości od 6 do 7 cali. Set rundy obok siebie na 12-przez 15-calowy blachy do pieczenia; ustawić inny patelni tego samego rozmiaru na wierzchu wypieków.
Piec ciasta w piekarniku 350, aż dobrze rumiane (podnieś górną patelnię, aby sprawdzić), 25 do 30 minut (około 25 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Podczas pieczenia wypieków, rozbijaj liście z karczochów i rezerwuj na inne zastosowania. Miarka się i wyrzucić rozmyte Centra z dna karczocha; również przyciąć wszelkie grube włókna z łodyg karczocha.
Dno pokroić pionowo w plastry o grubości od 1/8 do 1/4 cala. W misce wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i octem.
Każde ciepłe ciasto rozłożyć lekko tapenadą i ułożyć na talerzu. Na wierzchu 3 połówki pomidorów i równe porcje kopru włoskiego (nie myć patelni; odstawić), karczochy i szparagi.
Wierzch warzywa z równymi porcjami zielonej sałatki (w tym dressing).
Dodać sól i pieprz do smaku.
Sałatka: opłukać i chrupiące 4 filiżanki (2 do 3 oz.) mix sałatek dla dzieci. Na patelni używanej do pieczenia pomidorów i kopru włoskiego, wcześniej wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 1/2 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczkę posiekanych świeżych liści tymianku i 1/2 łyżeczki posiekanych świeżych liści rozmarynu, zawierających kapiele na patelni.
Dodać mieszankę sałatkową i wymieszać, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.