Wino-duszony Chuck pieczony z cebulą

Wine-duszony Chuck pieczeń z cebulą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 1266 kalorii, 98g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.42 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 139 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: pietruszka z płaskim liściem, olej roślinny, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Wino-duszony Chuck pieczony z cebulą, Duszone Plummy Chuck Roast, oraz Kapusta duszona z czerwonym winem i cebulą.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Wołowinę osuszyć i natrzeć 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w żaroodpornym 5-kwartowym szerokim ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie do palenia i brązowej wołowiny ze wszystkich stron, w sumie około 15 minut.
Przełożyć wołowinę na talerz.
Dodać cebulę do garnka i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż blady złoty, o 10 protokół.
Dodać czosnek, koncentrat pomidorowy, tymianek, rozmaryn, i pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodać wino i wodę i doprowadzić do wrzenia. Powrót wołowiny do garnka, następnie przykryć szczelnie i dusić w piekarniku, obracając raz po 1 godzinie, aż wołowina będzie bardzo miękka, 2 1/2 do 3 godzin łącznie.
Odstawić wołowinę, odsłoniętą, w sosie cebulowym około 30 minut.
Jeśli rezerwując trochę mięsa na sałatkę wołową, odciąć jedną trzecią pieczenia, a gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, rozdrobnić i wrzucić z 3/4 szklanki sosu cebulowego. Schłodzić całkowicie, odsłonięty, a następnie schłodzić w hermetycznym pojemniku.
Podczas gdy rozdrobniona wołowina ostygnie, Rozgrzej piekarnik do 177° i przenieść pozostałą wołowinę do deski do krojenia i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Doprawiamy solą i pieprzem, a wołowinę dodajemy do sosu. Podgrzać, przykryte, 20 minut.
Wołowinę można dusić, pokroić w plasterki i rozdrobnić, a następnie wrócić osobno do sosu 5 dni wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać plasterki wołowiny i cebuli sos w garnku, pokryte, lub żaroodporne danie pokryte folią w piekarniku 350 ° F o 30 protokół.