Wine-duszony Chuck pieczeń z cebulą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 1266 kalorii, 98g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.42 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 139 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: pietruszka z płaskim liściem, olej roślinny, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Wino-duszony Chuck pieczony z cebulą, Duszone Plummy Chuck Roast, oraz Kapusta duszona z czerwonym winem i cebulą.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wołowinę osuszyć i natrzeć 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Wołowina
Sól
Sucha Przyprawa Rub
3
Rozgrzać olej w żaroodpornym 5-kwartowym szerokim ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie do palenia i brązowej wołowiny ze wszystkich stron, w sumie około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
5
Dodać cebulę do garnka i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż blady złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodać czosnek, koncentrat pomidorowy, tymianek, rozmaryn, i pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Rozmaryn
Czosnek
Pieprz
Tymianek
Sól
7
Dodać wino i wodę i doprowadzić do wrzenia. Powrót wołowiny do garnka, następnie przykryć szczelnie i dusić w piekarniku, obracając raz po 1 godzinie, aż wołowina będzie bardzo miękka, 2 1/2 do 3 godzin łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Wołowina
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
8
Odstawić wołowinę, odsłoniętą, w sosie cebulowym około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
SOS
Wołowina
9
Jeśli rezerwując trochę mięsa na sałatkę wołową, odciąć jedną trzecią pieczenia, a gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, rozdrobnić i wrzucić z 3/4 szklanki sosu cebulowego. Schłodzić całkowicie, odsłonięty, a następnie schłodzić w hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
SOS
Wołowina
Mięso
10
Podczas gdy rozdrobniona wołowina ostygnie, Rozgrzej piekarnik do 177° i przenieść pozostałą wołowinę do deski do krojenia i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Doprawiamy solą i pieprzem, a wołowinę dodajemy do sosu. Podgrzać, przykryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Piekarnik
1
Wołowinę można dusić, pokroić w plasterki i rozdrobnić, a następnie wrócić osobno do sosu 5 dni wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Podgrzać plasterki wołowiny i cebuli sos w garnku, pokryte, lub żaroodporne danie pokryte folią w piekarniku 350 ° F o 30 protokół.