Wietnamskie Szaszłyki Z Polędwicy Z Pikantną Sałatką Marchewkową

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wietnamskich szaszłyków z polędwicy z pikantną sałatką z marchwi. Ten przepis służy 4. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 90 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Jeśli masz polędwicę wołową, sok z 6 do 7 limonek, groszek cukrowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Wietnamska sałatka z marchwi, Sałatka Marchewkowa Po Wietnamsku, oraz Szaszłyki Do Steków Z Polędwicy.
Instrukcje
Połącz 4 łyżki soku z limonki, sos ponzu, 2 łyżki sosu rybnego, oliwę z oliwek, brązowy cukier,1/2 łyżeczki soli i pokruszony czerwony pieprz w worku wielkości galonów zamek błyskawiczny zamek.
Dodać polędwicę i wrzucić z 3/4 marynaty do herbu.
Umieścić w lodówce i marynować co najmniej cztery godziny lub przez noc.
Około godziny przed tym, jak będziesz gotowy do jedzenia, namocz 12 dużych bambusowych szaszłyków w wodzie (chyba że używasz metalowych szaszłyków).
W dużej misce wymieszać cukier granulowany, ocet ryżowy, pozostałe 3 łyżki soku z limonki, pozostałe 2 łyżki sosu rybnego i kolendry.
Dodaj marchew, groszek i serranos. Doprawić do smaku solą. Wymieszać do połączenia i umieścić w lodówce do marynowania.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Poszczególne plastry wołowiny nawlecz na szaszłyki i umieść bezpośrednio na węglu. Przykryć i gotować, aż zwęglone, o 2 protokół. Flip szaszłyki, przykryć i gotować, aż druga strona jest zwęglona, kolejne dwie minuty.
Przełożyć na duży talerz i odstawić na 3 minuty.
Podawać szaszłyki obok sałatki z marchwi, przechodząc zarezerwowane tableside marynaty.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.