Wietnamski Pikantny Krab z makaronem czosnkowym

Wietnamski Pikantny Krab z makaronem czosnkowym
Need a pescatariańskie danie główne? Wietnamski Pikantny Krab z makaronem czosnkowym może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 18g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cayenne, sól, chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wietnamska Pikantna Sałatka Z Uchem Świni, Crab Noodles Recipe (smażony makaron Fasoli mung z krabem), oraz Pikantny gorący Dip krabowy w stylu południowo-zachodnim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę połączyć, 1 łyżeczka. sól, 1 łyżeczka. pieprz i cayenne w dużej misce. Kawałki kraba osuszyć ręcznikami papierowymi i wrzucić (partiami) mieszaniną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
KrabKrab
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Usuń kraba i strząśnij nadmiar mąki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
KrabKrab
3
W wok lub duży garnek, ciepła 3 w. olej do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Ułóż papierowe ręczniki do odsączania kraba i czosnku. Smaż kraba partiami (nie tłocz wok) do złotego koloru, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Przy użyciu tego samego gorącego oleju, smażyć czosnek na złoty kolor, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
7
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić czosnek na bok; ostudzić i wyrzucić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodaj 1 łyżkę. soli i Spaghettini. Gotować do miękkości do ukąszenia, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiniSpaghettini
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Odcedzić, przelać do miski i wymieszać z masłem i połową smażonego czosnku. Przykryć i umieścić w ciepłym miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Podgrzej wok lub garnek wystarczająco duży, aby pomieścić wszystkie kraby na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Dodaj pozostałe 3 łyżki. olej, suszone chiles i imbir. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cienki-Cienki-
13
Dodaj zieloną cebulę, Serrano chiles, i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając, aż cebula zwiędnie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z ObuLimonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
14
Dodaj sake i gotuj, mieszając, aż sake zmniejszy się o około połowę. Wymieszać kraba i przykryć. Gotować, aż Krab jest ogrzewany przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
15
Zdjąć pokrywkę i gotować, mieszając, aż jakakolwiek ciecz odparuje. Wymieszać w bazylii, mięta, kolendra, i pozostałe 1/2 łyżeczki. pepper. Gotować, mieszając, aż zioła zwiędną. Wymieszać z pozostałym smażonym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
16
Przełożyć kraba na ciepły talerz i podawać na gorąco, z makaronem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
KrabKrab

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn