Wieprzowina z sosem jabłkowo-śmietankowym

Wieprzowina z sosem jabłkowo-śmietankowym
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj wieprzowinę z sosem jabłkowo-śmietankowym. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 402 kalorie , 39 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 2 osób. Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup jabłko, brandy jabłkową, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 67% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Polędwica wieprzowa w wolnowarze z sosem jabłkowo-tymiankowym i liściem mięty , Sznycel wieprzowy z sosem śmietanowo-estragonowym i Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – Pikantny sos kolendrowy z Bliskiego Wschodu .

Instrukcje

1
Natrzyj wieprzowinę tymiankiem. Na dużej patelni zrumień wieprzowinę na 1-1/2 łyżeczki masła; wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni podsmaż cebulę na pozostałym maśle, aż zmięknie. Dodaj jabłko; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Dodaj 1-1/2 łyżeczki soku jabłkowego lub brandy; gotuj i mieszaj przez kolejne 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj wino lub bulion i pozostały sok jabłkowy lub brandy do patelni. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj przez 5 minut lub do momentu, aż płyn odparuje o połowę. Wymieszaj z bulionem, wieprzowiną i mieszanką jabłkową. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu obracając wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Wyjmij wieprzowinę i trzymaj ją w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
6
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sól i pieprz; stopniowo wmieszaj śmietanę i musztardę. Wymieszaj z mieszanką jabłkową. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podawać z wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia23
Magazyn