Wieprzowina z sosem jabłkowo-śmietankowym
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj wieprzowinę z sosem jabłkowo-śmietankowym. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 402 kalorie , 39 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 2 osób. Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup jabłko, brandy jabłkową, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 67% , to danie jest dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Polędwica wieprzowa w wolnowarze z sosem jabłkowo-tymiankowym i liściem mięty , Sznycel wieprzowy z sosem śmietanowo-estragonowym i Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – Pikantny sos kolendrowy z Bliskiego Wschodu .
Instrukcje
Natrzyj wieprzowinę tymiankiem. Na dużej patelni zrumień wieprzowinę na 1-1/2 łyżeczki masła; wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni podsmaż cebulę na pozostałym maśle, aż zmięknie. Dodaj jabłko; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Dodaj 1-1/2 łyżeczki soku jabłkowego lub brandy; gotuj i mieszaj przez kolejne 30 sekund.
Dodaj wino lub bulion i pozostały sok jabłkowy lub brandy do patelni. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj przez 5 minut lub do momentu, aż płyn odparuje o połowę. Wymieszaj z bulionem, wieprzowiną i mieszanką jabłkową. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu obracając wieprzowinę.
Wyjmij wieprzowinę i trzymaj ją w cieple.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sól i pieprz; stopniowo wmieszaj śmietanę i musztardę. Wymieszaj z mieszanką jabłkową. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.