Wieprzowina marynowana w miodzie z Gremolatą
![Wieprzowina marynowana w miodzie z Gremolatą](https://static.foodiez.pl/media/images/recipe/235658.webp?v=1708597674)
Wieprzowina marynowana w miodzie z Gremolatą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 216 kalorii, 24g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać wino, ząbki czosnku, sól morska i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wieprzowina marynowana w miodzie z Gremolatą, Polędwica Wieprzowa Marynowana Miodowo-Limonkowa, oraz Grillowana wieprzowina marynowana w trawie cytrynowej, miodzie i sosie rybnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 x 2 cale.
Miód, czosnek i sok pomarańczowy ubić w małej misce.
Polać wieprzowiną; obrócić do płaszcza.
Wieprzowinę posypać 1 łyżeczką soli morskiej i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Przełożyć wieprzowinę na talerz; zapas marynaty.
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę na patelni. Brązowy ze wszystkich stron, często obracając się, około 4 minut.
Przenieść do piekarnika; gotować do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka rejestrów wieprzowiny 66°, 15 do 20 minut.
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 5 minut. Patelnia rezerwowa.
Wlać zarezerwowaną marynatę do tej samej patelni; dodać wino. Gotować delikatnie, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, 3 do 4 protokół. Doprawić solą morską i pieprzem.
Wymieszaj skórkę pomarańczową, tymianek, rozmaryn i szałwię w małej misce na gremolatę.
Pokroić wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala; przenieść na talerz.
Posypać gremolatą i podawać.
W porcji: 279 kalorii, 10 g tłuszczu, 0,3 g błonnika