Whiskey Sour Slushy
Whiskey Sour Slushy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 1082 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 6,75 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 378 fanów. Mieszanka skórki z cytryny, sok z cytryny od 8 do 10 cytryn, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Spiced Whiskey Sour-homemade sour mix, Whiskey Sour, oraz Whiskey Hot and Sour dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na sypką bazę: w dużej misce ubij razem sok z cytryny, wodę, syrop kukurydziany, whisky, skórkę z cytryny i sól do bardzo dobrego połączenia.
Przenieść do zamrażarki i schłodzić do bardzo zimnego, około 1 1/2 godziny.
Przenieś schłodzoną bazę do maszyny do lodów i ubijaj, aż baza będzie wyglądać jak miękki sorbet bez widocznego łączenia cieczy na górze. Łyżka dociskana do podstawy powinna pozostawić wyraźne wcięcie po usunięciu.
Przenieść ubijaną podstawę do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce, aż będzie gotowa do podania.
W przypadku syropu z czerwonego wina: w małym rondlu ubij Wino i cukier na dużym ogniu. Po rozpuszczeniu całego cukru, niech wino gotuje się, aż zmniejszy się objętość o połowę, pęcherzyki zaczynają układać się na siebie, a syrop odczytuje 106° na termometrze cukierkowym.
Przelać do małego pojemnika i schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Do złożenia: Łyżka 1 do 2 łyżek syropu winnego na dnie każdej miski lub filiżanki. Miarka około 1/2 szklanki slushie base do małej miski pracy, a następnie wymieszać dodatkową whisky do smaku każdej osoby. Luźna baza pozostanie półstała nawet przy dużej ilości dodanego alkoholu.
Podawać łyżką lub grubą słomką.Możesz również wymieszać każdy syrop bezpośrednio w misce lub szklance, a następnie polać syropem, ale prezentacja nie będzie wyglądać tak schludnie.