Wegetariańska Zapiekanka Tortilla

Wegetariańska Zapiekanka Tortilla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka squasha, częściowo odtłuszczona mozzarella, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wegetariańska Zupa Tortilla, Wegetariańska Tortilla Stack, oraz Wegetariańska Zupa Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Ułóż dynię na blasze do pieczenia i posyp 1/8 łyżeczki soli.
Piec, aż tylko miękkie, o 10 protokół, przewracając squash raz o połowie.
Połącz mozzarellę, parmezan i 1/2 łyżeczki soli w małej misce.
Spray 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia w sprayu do gotowania. Ułóż 4 tortille w dolnej części naczynia tak nakładają się i góry z squash i pół szalotki.
Skropić 1/3 szklanki salsa verde na warzywa i góry z 1/3 mieszanki sera.
Dodać kolejne 4 nakładające się tortille, top z pokrojonymi pomidorami i szpinakiem, skropić 1/3 szklanki pozostałej salsy verde nad warzywami i top z połowy pozostałej mieszanki sera. Zakończ budowanie zapiekanki z pozostałymi 4 tortillami, salsą verde i mieszanką sera.
Piec, odkryte, aż zapiekanka jest złoty kolor i gorące, 20 do 25 minut.
Udekoruj pozostałymi szalotkami.