Wegetariańska dynia piżmowa i szwajcarska Chard Polenta Lasagna
Wegetariańska dynia piżmowa i szwajcarska Chard Polenta lasagne mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka liści rozmarynu, jajko, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona dynia Maślana i Chard szwajcarski, Risotto z dyni, Chardą Szwajcarską i jabłkami, oraz Chili Z Czarnej Fasoli Z Dyni I Chardą Szwajcarską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać 1/3 szklanki szalotki, rozmaryn, i tymianek, doprawić solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki zmiękną, o 4 protokół.Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać odmierzoną wodę, mleko i odmierzoną sól, wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i, stale ubijając, powoli wlej polentę cienkim, stałym strumieniem, aż wszystko zostanie włączone i nie będzie grudek.Gotować, ubijając lub mieszając drewnianą łyżką od czasu do czasu, aż polenta odciągnie się od boków patelni i ziarna zmiękną, około 35 do 40 minut. (Jeśli polenta zaczyna się zbyt gruba, zanim to zrobisz, dodaj wodę 1/4 szklanki na raz w razie potrzeby.) Tymczasem przygotuj squasha.Używając obieraczki do warzyw, obrać Kabaczek, a następnie przyciąć końce.
Pokrój na pół wzdłuż i usuń nasiona.
Pokrój każdą połowę w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Kromki umieścić w dużej misce, dodać 2 łyżki oleju, obficie doprawić solą i pieprzem, i wymieszać rękami, aby równomiernie pokryć.
Rozłóż dynię w równej warstwie na blasze do pieczenia. Piec do miękkości noża, o 20 protokół. Miskę wytrzeć i odstawić na bok (nie trzeba jej myć). Gdy squash jest gotowy, przenieść go do stojaka drucianego do ostygnięcia. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°. gdy polenta jest gotowa, mieszać w ser Gruyère, aż stopi się i równomiernie włączone. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Przenieść mieszaninę polenta do 17-na-12-calowy obręczy blachy do pieczenia. Za pomocą gumowej szpatułki rozprowadź ją na równą warstwę; odstaw na bok.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać pozostałe 1/3 szklanki szalotki, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości, dodać wino i gotować, aż prawie odparuje, o 3 do 4 protokół.
Dodać chard, doprawić solą i pieprzem i gotować, podrzucając stale szczypcami, aż całkowicie zwiędnie i zmięknie, a płyn prawie odparuje, około 3 do 5 minut.
Przenieść mieszaninę do durszlaka w zlewie i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, około 10 minut.Gdy mieszanina chard ostygnie, wycisnąć Duże garści, aby uwolnić nadmiar cieczy i przenieść do deski do krojenia. Drobno posiekać i umieścić w zarezerwowanej misce.
Dodać ricottę i 3/4 szklanki Asiago i wymieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Wytnij polentę na pół w poprzek (powinieneś mieć 2 kawałki, które są w przybliżeniu 8 na 6 cali każda). Używając płaskiej szpatułki, przenieś 1 połówki w dużych kawałkach do naczynia do pieczenia 13 na 9 cali i za pomocą rąk naciśnij równą warstwę, aby całkowicie pokryć dno naczynia. Używając gumowej szpatułki, równomiernie rozprowadź połowę mieszanki ricotty na polencie i rozłóż ją na równą warstwę. Połowę kawałków squasha równomiernie wymieszać z masą ricotta. Powtórz warstwy jeszcze raz z pozostałymi połówkami polenty, mieszanki ricotta i squasha.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera Asiago.
Piec, aż ser topi się, a wierzch jest złoty brąz, o 30 do 40 protokół.