Wegańskie Ciasto Rosz Haszana
Wegańskie ciasto Rosz Haszana jest wegańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. 80 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka musu jabłkowego, woda z kwiatu pomarańczy, proszek do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Jabłkowe Rosz Haszanan, Pączki jabłkowe z miodową glazurą-Rosz Haszana, oraz Babeczki cynamonowe z lukrem miodowym i miodowym zawirowaniem: babeczki Rosz Haszana na słodki Nowy Rok dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i lekko nasmaruj patelnię bochenkową 9 x 5.Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oraz sól. W osobnym naczyniu odmierz olej, agawę, sos jabłkowy, wanilię, ocet i wodę z kwiatu pomarańczy, dokładnie ubijając, aby połączyć.
Wlać mokre składniki do miski suchej za pomocą "metody muffin" i wymieszać mieszaninę za pomocą jak najmniejszej liczby pociągnięć, aby zapobiec nadmiernemu mieszaniu. Gdy ciasto jest gładkie i nie ma kieszeni mokrych lub suchych składników, wlać do przygotowanego bochenka i piec przez 45-55 minut. Ponieważ agawa powoduje, że wypieki brązowieją znacznie szybciej niż cukier, przykryj patelnię po tym, jak była w piekarniku przez około 35 minut, aby nie stała się zbyt ciemna.Po zakończeniu, szpikulec włożony do środka powinien wyjść czysty.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na patelni przed krojeniem.