Wegański SOS Kukurydziany W Stylu Południowym

Wegański SOS Kukurydziany W Stylu Południowym
Przepis Wegańskie Południowej stylu Cornbread Dressing może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w przybliżeniu 2 godziny. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 221 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skrobi z tapioki, mączka kukurydziana, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowy sos z chleba kukurydzianego w stylu południowym, Southern Cornbread Dressing, oraz Southern Cornbread Dressing.

Instrukcje

1
Przygotuj chleb kukurydziany: spryskaj lub wytrzyj 88-calowe naczynie do pieczenia olejem. Rozgrzej piekarnik do 204°. w dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, skrobię kukurydzianą i dobrze sól. W mniejszej misce wymieszaj mleko, sos jabłkowy i 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Aromat Klonowy Do SmakuAromat Klonowy Do Smaku
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Dodać mokro do suchego i mieszać delikatnie, aż równomiernie rozłożone, ale nie nadmiernie wymieszać.
3
Wlać do przygotowanej patelni i piec przez 20-30 minut. Kiedy ostrze noża wychodzi czyste, gotowe. Odstawić do ostygnięcia. (Możesz to zrobić dzień lub dwa przed czasem.) Gdy chleb kukurydziany ostygnie, pokruszyć go w bardzo dużej misce. Nie musi być całkowicie rozbity na okruchy, ale powinno być kilka kawałków większych niż 1/2 cala. Rozdrzyj chleb pełnoziarnisty na małe kawałki (możesz to zrobić w dwóch partiach w robocie kuchennym, jeśli chcesz) i dodaj go do chleba kukurydzianego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę i seler oraz kroplę wody i gotuj, aż cebula zacznie zmiękać, dodając wodę przez łyżkę stołową, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Dodać grzyby i czosnek, łyżkę lub dwie wody, i przykryć. Gotować, aż grzyby zmiękną i skurczyć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Dodać warzywa do pokruszonego chleba. Wymieszaj tymianek, szałwię, rozmaryn i czarny pieprz, upewniając się, że przyprawy są równomiernie rozmieszczone.Wymieszać sos sojowy i masło orzechowe, w razie potrzeby, do gorącego bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Wlać go na mieszaninę chleba, mieszając, jak idziesz. Chleb należy dokładnie zwilżyć, ale nie pływać w płynie. Sprawdź wilgotność i dodaj dodatkowy bulion w razie potrzeby. (Użyłam dodatkowego bulionu 2/3 szklanki.) Sprawdzić przyprawy i dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
9
W razie potrzeby posypać odrobiną wędzonej soli.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Olej Duże, 913-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
11
Przenieść opatrunek do naczynia do pieczenia i wygładzić górę bez pakowania go do naczynia. Przykryć folią i piec 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Wyjąć folię i piec jeszcze 20-30 minut, aż top będzie brązowy, ale opatrunek nie wyschnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
13
Podawać na gorąco z sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

3(może być lub przeglądać)1/4 C jogurtu lub kwaśnej śmietany1/4 C jogurtu lub kwaśnej śmietany1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidodatkowy bulion, w razie potrzebydodatkowy bulion, w razie potrzeby1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło migdałowe, tahini lub masło nerkowca (opcjonalnie)masło migdałowe, tahini lub masło nerkowca (opcjonalnie)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany seler, w tym liście (2-3 żeberka)posiekany seler, w tym liście (2-3 żeberka)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorący bulion warzywny lub bulion gorący bulion warzywny lub bulion "bez kurczaka"1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszony tymianeksuszony tymianek11 funt cukinii,świeży rozmaryn, mielony (lub 1/2 łyżeczki. suszone)świeży rozmaryn, mielony (lub 1/2 łyżeczki. suszone)4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone mleko bezmleczneniesłodzone mleko bezmleczne1Dużecebula posiekanacebula posiekana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduży Portabello grzyb, pokrojony w kostkę (oduży Portabello grzyb, pokrojony w kostkę (o2(może być lub przeglądać)szałwia przetartaszałwia przetarta1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól wędzona hickory, opcjonalniesól wędzona hickory, opcjonalnie10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i pieprz, w razie potrzebysól i pieprz, w razie potrzeby1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos sojowy (pomiń w przypadku soi-free lub zastąp tamari w przypadku glutenu)sos sojowy (pomiń w przypadku soi-free lub zastąp tamari w przypadku glutenu)2(może być lub przeglądać)skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana lub skrobia z tapiokiskrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana lub skrobia z tapioki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzony sos jabłkowyniesłodzony sos jabłkowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibiała mąka pełnoziarnista (lub Twoja ulubiona mieszanka bezglutenowa)biała mąka pełnoziarnista (lub Twoja ulubiona mieszanka bezglutenowa)283Orzechy dowolne (posiekane)kromki chleba pełnoziarnistego lub bezglutenowego (okromki chleba pełnoziarnistego lub bezglutenowego (o2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMączka z żółtej kukurydzyMączka z żółtej kukurydzy

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett
Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett
Trzeszczący, wykrochmalony i nienaganny Kabinett; bardzo wapienno-ziołowy; zwłaszcza Apley i Mineralnie; surowe miętowe wykończenie. Pasuje do wszystkiego, co lubisz w kuchni drobiowej, skorupiaków i owoców morza, zwłaszcza jeśli towarzyszy temu sos na bazie śmietany lub masła. Świetne do letnich sałatek i kuchni Pacific Rim.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn