Przepis wegańska zupa curry z marchwi jest gotowa w około 35 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 170 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Sprawdza się jako bardzo przystępna zupa. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko kokosowe, bulion warzywny, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Wegańskie Brussel marchew Curry babeczki z serem śmietankowym lukier i klon Curry redukcji, Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, oraz Curry Zupa Marchewkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać bulion warzywny do garnka do zupy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać w proszku curry, kminek, cynamon, i imbir; dodać marchew. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż marchewki będą miękkie, o 20 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Słonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Odcedź marchew z bulionu i umieść marchew w blenderze, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać około 1/4 szklanki bulionu warzywnego do blendera, aby marchewki puree. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby marchewki ruszyły, zanim zostawisz ją na puree. Przecier w partiach, aż będzie gładki, w razie potrzeby; przecier z marchwi należy włożyć do bulionu warzywnego. Alternatywnie, można użyć blendera i puree marchewki prawo w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Słonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Słonina Wieprzowa
4
Wymieszaj z mlekiem kokosowym i wodą (użyj puszki z mlekiem kokosowym do pomiaru). Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu; posypać kolendrą służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.