Warzywa z czosnkiem i rodzynkami (Saag)
Warzywa z czosnkiem i rodzynkami (Saag) to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz złote rodzynki, sól, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Palak saag lub warzywa szpinakowe, jak zrobić palak saag, Zielenina ze złotymi rodzynkami, oraz Collard Greens Z Migdałami I Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepło ungreased 6-calowa patelnia na średnim ogniu.
Umieść wszystkie składniki garam masaala na patelni; piecz 2 do 3 minut, stale mieszając, aż nasiona pękną, przyprawy zmienią się o jeden odcień ciemniejszy i mieszanina ma orzechowy, słodki aromat.
Przenieść do miski; ostudzić 3 do 5 minut.
Ułożyć paloną mieszankę przypraw w młynku do przypraw. Zmielić, aż mieszanina wygląda jak Tekstura drobno zmielonego pieprzu. Przechowywać w szczelnym słoiku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca; po upływie tego czasu zacznie tracić swój pełny smak. Sprawia, że 1/4 Puchar mieszanka przypraw; użyj 1 łyżeczka do tego przepisu.
W wok lub głębokim 12-calowym patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać rodzynki; podsmażyć około 1 minuty lub aż rodzynki będą pulchne.
Dodać cebulę i czosnek; stir-fry 2 do 3 minut lub aż cebula jest złoty kolor. Wymieszać ze szpinakiem; wrzucić 2 do 3 minut lub aż zwiędną. Wymieszać 1 łyżeczkę garam masaala i sól. Gotować 1 minutę.