Warkocz Z Cebuli Sezamowej
Warkocz z cebuli sezamowej może być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Ten przepis serwuje 32 i kosztuje 21 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka jajek, mąki, ząbków czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Złoty Warkocz Sezamowy, Warkocz Cebulowy Dilly, oraz Słodki Warkocz Cebulowo-Grzybowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 5 szklanek mąki, cukru, drożdży i soli. W małym rondelku podgrzej śmietanę i 1/4 szklanki wody do 120°-130°; Dodaj do suchych składników. Pokonaj na średniej prędkości przez 2 minuty.
Dodaj 2 jajka, mieszankę zupy, masło, sodę oczyszczoną. pozostała ciepła woda i 1/2 szklanki mąki; ubij 2 minuty dłużej. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać jędrne ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść ciasto w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na sześć porcji. Uformuj każdy w 15 cali. Lina.
Umieść trzy liny na natłuszczonej blasze do pieczenia; warkocz. Ściśnij końce, aby uszczelnić;wsuń pod. Powtarzam. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 1 godziny.
Ubij jajko i zimną wodę;posmaruj ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub na złoty kolor.
Na dużej patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce masła na złoty kolor.
Dodaj czosnek; gotuj 1-2 minuty dłużej lub do miękkości czosnku.
W dużej misce ubij serek śmietankowy, mieszankę cebuli, pietruszkę i pozostałe masło na kremową konsystencję.