Wanilia, cynamon i limonka Panna Cotta
Need a deser bezglutenowy? Wanilia, cynamon i limonka Panna Cotta może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz meksykański cynamon, fasolę waniliową, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 60 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Vanilla Panna Cotta, Vanilla Panna Cotta, oraz Jagodowo-waniliowa Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć pół szklanki mleka z żelatyną. Wymieszać, aby połączyć i odstawić, podgrzewając pozostałe mleko, śmietanę, cukier i sól na wolnym ogniu.
Dodaj wanilię, cynamon i skórkę z limonki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 12 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać mieszaninę mleczno-żelatynową aż do całkowitego połączenia.
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do 8 lub 6 6 - lub 8-uncji (odpowiednio) ramekinów. Schłodzić przez dwie do trzech godzin lub do momentu ustawienia.
Aby służyć, Uruchom cienki nóż wzdłuż boków ramekins poluzować panna cotta. Odwróć ramekin do góry nogami na talerz i stuknij kilka razy, aż panna cotta zostanie usunięta.
W razie potrzeby udekorować prażonymi migdałami.